Jaunajā F1 sezonā jaunas būs ne vien visu komandu sacīkšu mašīnas, bet arī “Mercedes” izgatavotie drošības un mediķu automobiļi.

2022. gada sezonā drošības auto funkcijas pildīs jaunais “Mercedes-AMG GT Black Series”. Tas būs gatavībā doties trasē pusē no sezonas posmiem, ieskaitot pirmās sacensības Bahreinā, kamēr pārējos drošības mašīnas pilots Bernds Mailenders stūrēs “Aston Martin Vantage”.

“Mercedes” pārstāvji atzīst, ka šis esot pats jaudīgākais no visiem “GT Black” sērijas automobiļiem. Brīdinājuma gaismas signāli turklāt tam vairs nebūs izvietoti uz jumta, bet gan iestrādāti priekšējā vējstiklā un aizmugurējā spoilerī.

“Man jau daudzas reizes bijusi iespēja testēt šo mašīnu un esmu ārkārtīgi pārsteigts, cik ļoti tā ir līdzīga īstai sacīkšu mašīnai,” stāsta ilggadējais drošības auto pilots Mailenders. “Jau iepriekšējais GT R automobilis bija ārkārtīgi augstā līmenī, bet šis ir vēl lielu soli priekšā. Tas, ka mana darba vieta var būt šāda, ir kā sapņa piepildījums.”

Tāpat atrādīts jaunais mediķu auto “Mercedes GT 63 S 4Matic+”. Arī tas būs gatavībā pusē no sezonas posmiem, kamēr pārējos tiks izmantots “Aston Martin DBX”. “Mercedes” atzīst, ka arī mediķu mašīna ir jaudīgākā no attiecīgās sērijas modeļiem, kas jebkad izgatavota.

Mediķu mašīnas dodas līdzi F1 sacensību dalībniekiem pirmajā aplī, lai iespējami ātrāk varētu būt notikuma vietā, ja gadījumā notiktu smaga avārija. Tas bija izšķirošs moments 2020. gada Bahreinas posmā, kad no liesmām tika izglābts Romēns Grožāns.