Par sadarbības pārtraukšanu ar Krievijas sponsoru “Uralkali” paziņojusi F2 čempionāta komanda “Hitech”, kurā savulaik startēja arī Ņikita Mazepins.

“Hitech” vienību “Uralkali” sāka sponsorēt vēl 2016. gadā, kad Mazepins tās sastāvā aizvadīja savi pirmo sezonu Eiropas F3 čempionātā. Vienubrīd Dmitrijam Mazepinam piederošā kompānija pat kļuva par komandas līdzīpašnieci, taču šī gada 15. februārī komandas dibinātājs Olivers Oukss atguva pilnīgu kontroli pār vienību.

“Esam pieņēmuši lēmumu beigt sponsorēšanas līgumu ar “Uralkali” nekavējoties,” teikts “Hitech” izplatītajā paziņojumā. “Tāpat kā visa pārējā motoru sporta sabiedrība, arī mūsu komanda ir šokēta un sāpināta par iebrukumu Ukrainā. Mēs ceram sagaidīt ātru un miermīlīgu šī konflikta atrisinājumu.”

Otro gadu pēc kārtas “Hitech” komandu šosezon “Formulā 2” pārstāvēs “Red Bull” programmā esošais igauņu pilots Juri Vipss, bet viņam pievienojies bijušais “Ferrari Driver Academy” dalībnieks Markuss Ārmstrongs. “Formulā 3” vienību pārstāvēs “Red Bull” juniors Isaks Hadžars, kā arī Keilens Frederiks un Nazims Azmans.

F2 čempionāta dalībnieki: