Jānis Baumanis ir noslēdzis vienošanos, kas paredz ar “Supercar” klases mašīnu šogad atkal piedalīsies Eiropas rallijkrosa čempionātā RX1 klasē.

Spēcīgā zviedru komanda “Hansen Motorsport” laika posmā no 1989. līdz 2016. gadam Eiropas rallijkrosa čempionātā, ar Kevinu Hansenu, Sūzanu Hansenu, Timuru Timerzjanovu un Kevinu Hansenu, kopumā izcīnījusi 20 titulus. Tās pārstāvji, brāļi Timijs un Kevins Hanseni pirms dažiem gadiem izveidoja komandu #YellowSquad, kuras sastāvā šogad startēs Baumanis.

“Esmu ļoti, ļoti priecīgs, ka šogad varēšu braukt kopā ar “#YellowSquad”,” sacīja 29 gadus vecais latviešu autosportists.. “Savu karjeru “Supercar” klasē uzsāku 2015. gadā Hansenu komandā, un esmu ļoti priecīgs būt atpakaļ rallijkrosa slavenākajā komandā, aizvadot pilnu Eiropas čempionāta sezonu. Pagājušajā sezonā šis bija jauks čempionāts, ar labiem braucējiem, un es ticu, ka šogad tas būs vēl interesantāks un uz starta būs vēl vairāk mašīnu un labu pilotu. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu to izbaudīt un cīnīties par augstākajām vietām.”

Pērn Baumanis jau startēja Eiropas čempionātā RX1 klasē, visus četrus posmus aizvadot “ES Motorsport” komandas sastāvā ar “Škoda Fabia”. Sportists uzvarēja sacensībās Latvijā, bet finālposmā Beļģijā guva trešo vietu. Tā kā ne tik sekmīgas bija sacensības Zviedrijā un Francijā, kopvērtējumā viņš palika trešais, zaudējot Andreasam Bakerūdam un Fabjēnam Pailē.

Baumanis šosezon sēdīsies pie “Supercar” klases “Peugeot 208” automašīnas stūres, piedaloties visos plānotajos septiņos posmos. Pirmais no tiem 21. un 22. maijā norisināsies Ungārijā, Nīradas trasē. #YellowSquad vadītājs būs Kevins Hansens, bet menedžeris – Eriks Farens. Baumanim ar Hansenu ģimenes komandu šī nebūs pirmā saikne, jo 2015. gadā savu pirmo pieredzi pasaules rallijkrosa čempionātā viņš guva kopā ar “Hansen Talent Development”.

Eiropas čempionātā RX1 klasē savu dalību šobrīd apstiprinājuši arī Ulriks Linnemans (“Linnemann Promotion”), Antons Marklunds (“SET Promotion”), Enco Ide (EKS RX) un Olijs O’Donovans (“Team RX Racing”).