Neskatoties uz Fernando Alonso cienījamo vecumu un to, ka “Alpine” labprāt dotu iespēju Oskaram Pjastri debitēt F1 čempionātā, divkārtējais čempions pavēstījis, ka vēl dažas sezonas vēlas turpināt startēt.

Alonso pašlaik ir 40 gadi, un viņš ir vecākais no F1 pilotiem. Pēdējā laikā atkal uzvirmojušas runas par spāņa iespējamo aiziešanu no F1 čempionāta pēc šīs sezonas. Ja vien komanda vienpusīgi nepieņems lēmumu viņa vietā pamatsastāvā iekļaut jauno un talantīgo F2 čempionu Pjastri, Alonso gatavojas startēt arī nākamgad un varbūt arī aiznākamgad.

“Nākamo vai nākamos divus gadus es vēl gribētu turpināt un braukt sacīkstēs, jo es jūtu, ka esmu savā labākajā formā,” intervijā “BBC Sport” sacīja Alonso. “Būtu nepareizi skatīties F1 no savām mājām, kad joprojām jūtu, ka manas spējas ir simtprocentīgas. Tiklīdz jutīšu, ka tā vairs nav, būšu pirmais, kurš pacels savu roku un apstāsies, jo “Formula 1″ prasa ļoti daudz. Tev dzīvē ir jāupurē daudzas lietas, lai turpinātu startēt sacīkstēs. Bet pašlaik, manā gadījumā, to vēl ir vērts darīt.”

Šīs sezonas pirmos sešus posmus Alonso nevarētu nosaukt par veiksmīgiem. Punktus viņš guvis tikai par devīto vietu pirmajā posmā Bahreinā un svētdien Spānijā, savu skatītāju priekšā, taču tas nebūt neatspoguļo viņa faktisko ātrumu. Barselonā viņš pēc dzinēja maiņas startēja no pēdējās pozīcijas, sacensībās pakāpjoties par 11 vietām uz augšu.

“Vecums nav noteicošais faktors motorsportā,” uzskata Alonso, kurš pērn atgriezās čempionātā pēc divu sezonu izlaišanas. “Citos sporta veidos ir savādāk. Tur viss atkarīgs no fiziskās kondīcijas un tādām lietām, bet motorsportā es labāk gribētu jaunu priekšējo vai aizmugurējo antispārnu, nevis trīs gadus nost no sava vecuma. Jo tas man dotu vairāk ātruma. Divi gadi, ko pavadīju ārpus šī čempionāta, ļāva man atpūtināt prātu un arī atgūt fizisko kondīciju. Tagad ar prieku atkal trenējos un gatavojos sacīkstēm. Esmu tikpat labs, cik biju 25 vai 30 gados.”

Alonso arī komentējis faktu, ka Luiss Hamiltons, kurš kopš 2014. gada ik sezonu pretendēja uz titulu, sešas reizes arī to izcīnot, šogad par uzvarām vairs nesacenšas. Viņš uzskata, ka šis ir lielisks piemērs, kas parāda, cik daudz izsaka tas, vai pilotam ir ātrākā mašīna.

“Šis gads parāda, ka pilots ir ļoti svarīgs, bet ne izšķirošs,” atzīst Alonso. “Luiss brauc tikpat labi, kā to darīja iepriekšējos astoņus gadus. Viņš dominēja un pārspēja visus rekordus. Tagad viņš nobrauc ļoti labu apli, kā pats izteicās, bet atpaliek sekundi.”