“MotoGP” pasaules čempionāta 17. posmā, kas norisinājās žūstošā trasē Taizemē, piekto uzvaru karjerā izcīnīja “Red Bull KTM” komandas pārstāvis Migels Oliveira. Aiz portugāļu sportista ierindojās “Ducati” rūpnīcas braucēji Džeks Millers un Frančesko Bagnaia. Sezonas līderis Fabio Kvartararo tikmēr palika 17. vietā un tagad kopvērtējumā ir vairs divus punktus priekšā Bagnaiam.

Laikā, kad bija paredzēts sacensību sākums, Buriramas trasē pamatīgi lija, kas lika pieņemt lēmumu startu atlikt. Pēc vairāk nekā pusstundas gaidīšanas lietus bija mitējies un sportistiem tika ļauts doties uz starta laukumu, bet sacensības sākās pēc stundas aizkavēšanās.

Asfalts aizvien bija mitrs. No pirmajām divām pozīcijām startējošie braucēji pirmajā līkumā bija spiesti izbraukt asfaltētajā drošības joslā, kā rezultātā Marko Bedzeki saglabāja pirmo pozīciju, bet Horhe Martins atkrita uz ceturto vietu. Titula pretendents Bagnaia pakāpās uz otro vietu, bet trešais bija Millers. Bedzeki gan tika likts atdot vienu pozīciju trases limitu neievērošanas dēļ, savukārt vēlāk atpalika arvien vairāk un punktus neguva vispār.

Slikts sākums padevās čempionāta līderim Kvartararo, kurš uz šo posmu ieradās ar 18 punktu pārsvaru pār Bagnaiu. Sportists uzbrauca uz līkuma apmales, zaudēja ātrumu un atkrita līdz 17. pozīcijai. Savā starpā tikmēr saskārās kopvērtējumā trešajā vietā esošais Aleišs Espargaro un Breds Binders. Rezultātā Espargaro pēc pirmā apļa bija vienpadsmitais un saņēma long lap sodu par savu manevru.

Bedzeki ceturtajā aplī atdeva pozīciju iepriekšējā posma uzvarētājam Milleram, kurš bija apdzinis Bagnaiu un kļuva par sacīkšu līderi. Tikmēr vienā no līkumiem, atrodoties piektajā pozīcijā, no trases izslīdēja Luka Marini. Ātrs bija Oliveira, kurš apdzina gan Bagnaiu, gan Bedzeki, pakāpjoties uz otro vietu. Bagnaia mirkli vēlāk arī tika Bedzeki garām.

Millers nepaguva attālināties no sekotājiem, jo “Red Bull KTM” komandu pārstāvošais Oliveria viņam ātri vien pietuvojās un astotajā aplī veica apdzīšanu, nokļūstot vadībā. Millers drīz vien atbildēja ar pretuzbrukumu, bet vēl pēc vairākiem apļiem, kādu laiku cieši sekojis, Oliveira atkal nokļuva vadībā.

Pēdējos desmit apļos žūstošajā trasē Oliveira ar minimālu pārsvaru noturēja sev aizmugurē Milleru, gūstot piekto uzvaru “MotoGP” karjerā un otro šajā sezonā. Gabaliņu tālāk Bagnaia turēja sev aizmugurē divus citus braucējus. Cieši bija pietuvojies Marks Markess, bet piecus apļus pirms beigām viņu apdzina Žoans Zarko. Bagnaia finišēja trešais, Zarko un Markess aiz viņa. Sestais šoreiz finišu šķērsoja Enea Bastianini, tomēr no vadošajiem braucējiem atpaliekot ievērojami.

Kvartararo aizvadīja ļoti blāvu sacīksti un finišēja vien 17. vietā. Līdz ar to Bagnaia tagad no viņa atpaliek vairs tikai divus punktus, bet A.Espargaro finišēja 11. vietā un kopvērtējumā ir 20 punktus aiz kopvērtējuma līdera.

Nākamais “MotoGP” posms notiks 16. oktobrī Austrālijā, Filipailendas trasē.

Taizemes posma rezultāti:

Kopvērtējums: