Paralēli “Ferrari” prezentācijai Silverstonā risinājās “Force India” jaunā modeļa VJM05 prezentācija.

Silverstonā, kur termometra stabiņš noslīdēja pāris grādus zem nulles, šodien tika prezentēts “Force India” jaunais modelis VJM05, kas vizuālā ziņā neizskatījās īpaši pievilcīgs.

‘Lauzto degunu’ tradīciju turpina arī “Force India” komanda, kas turklāt izvēlējusies visai augstus priekšējās balstiekārtas stiprinājuma punktus un tas mašīnas priekšējo daļu padara vēl nepievilcīgāku. Tāpat nevar nepamanīt “Force India” jaunā partnera “Sahara” nospiedošo klātbūtni krāsojumā.

Bez priekšējās daļas lielas izmaiņas veiktas arī sānu pontonu rajonā, kur izmainīta gaisa savācēju forma un līdz ar to aerodinamiskā efektivitāte. Tāpat izmainīta arī izpūtēju forma un novietojums, kā to paredz jaunie noteikumi.

Pagājušā sezonā “Force India” kopvērtējumā ierindojās līdz šim augstākajā pozīcijā – sestajā vietā un šogad sev ir uzstādījusi mērķi kāpt vienu vietu augstāk. Tomēr jāņem vērā, ka vienības pamatsastāvā ir divi ļoti jauni, kaut arī talantīgi braucēji. Niko Hilkenbergam un Polam di Restam aiz muguras abiem ir pa vienai GP sezonai. Atgādinu, ka rezerves pilota pienākumus pildīs un piektdienu treniņos piedalīsies francūzis Žils Bjanki.

1 KOMENTĀRS