Aizraujošajā un neprognozējamā Malaizijas lielajā balvā uzvarēja Fernando Alonso un viņam par mata tiesu atpalika Serhio Peress, kurš ierindojās otrajā vietā.

Savukārt kvalifikācijas uzvarētājs Luiss Hamiltons jau otro posmu pēc kārtas ieņēma goda pjedestāla trešo pakāpienu. Piedāvājam šo trīs sportistu komentārus par aizvadītajām sacīkstēm.

Fernando Alonso saka, ka viņš ir šokēts par uzvaru Malaizijā. Tomēr tas neko nemaina un “Ferrari” joprojām ir jāiegulda liels darbs, lai komanda kļūtu konkurētspējīga: “Tas man ir liels pārsteigums. Es domāju, ka mēs nebijām konkurētspējīgi Austrālijā un arī šeit mēs nebijām konkurētspējīgi. Mūsu mērķis bija iegūt maksimāli daudz punktus un šodien mēs ieguvām 25 – tas ir neticami. Lielisks sasniegums komandai. Apsveicu komandu, kura bija pelnījusi šo uzvaru! ”

Uz jautājumu, vai uzvara dos papildus motivāciju cīņai par augstākām pozīcijām, Alonso atbildēja: “Ja godīgi uzvara neko nemaina. Mēs esam tādā pozīcijā, kurā mēs negribam atrasties. Mēs cīnāmies lai vispār iekļūtu kvalifikācijas trešajā kārtā un iegūtu dažus punktus. Mēs vēlamies cīnīties par “pole position” un uzvarām. Mūsu mērķis bija nepazaudēt pārāk daudz punktus un mēs to arī izdarījām. Tā ir pozitīvā lieta pēc pirmajām divām sacīkstēm, ” saka spāņu pilots, kurš pēc pirmajām divām sacīkstēm ir izvirzījies čempionāta vadībā.

Serhio Peress pabeidza sacīkstes ar nelielu rūgtuma sajūtu, jo jaunajam meksikānim bija iespēja uzvarēt Malaizijas lielajā balvā. Tomēr gan pieredzes trūkums, gan komandas izvēlētā stratēģija to liedza izdarīt. Jāpiezīmē, ka trasei žūstot Peress uzrādīja stabili ātrākus apļalaikus par savu šīs dienas konkurentu Fernando Alonso: “Mēs jutāmies trasē ļoti ērti tomēr mēs nebijām pietiekami ātri. Mēs esam priecīgi par izcīnīto pozīciju. ”

Peress kurš izcīnīja otro vietu Malaizijas lielajā balvā ir pirmais meksikānis kopš 1971. gada, kurš ir kāpis uz goda pjedestāla. Viņš uzskata, ka uzvara šodien bija iespējama: “Es domāju, ka mēs patiešām varējām izcīnīt uzvaru. Kopumā komanda izdarīja lielisko darbu, iesauca mani boksos īstajā laikā. Tikai pēdējais apmeklējums neizdevās tā kā plānots un te mēs zaudējām daudz laika. Alonso atrāvās, bet tad es atkal viņu ķēru rokā. ”

Viņš uzskata, ka cīņa par uzvaru tika zaudēta paša kļūdas rezultātā, kad viņš izbrauca ārpus trases: “Es zaudēju kontroli pār mašīnu un līdz ar to zaudēju arī cīņu par uzvaru. Bet neskatoties uz to šī komandai ir lieliska diena. Laika apstākļi bija sarežģīti un bija grūtības ar mašīnas noturēšanu trasē. Beigu -beigās arī otrā vieta ir lielisks rezultāts – tie ir 18 punkti. Ceru, ka arī nākotnē mēs iesaistīsimies cīņās par uzvarām,” viņš cer uz to, ka “Sauber” komandas parādītais sniegums nav sagadīšanās.

Trešo vietu izcīnīja “McLaren” pilots Luis Hamiltons, kurš pirmajās divās sezonas sacīkstēs ir startējis no pirmās starta vietas, bet pabeidzis tās kā trešais ātrākais. Arī viņš ir apmierināts ar sasniegto rezultātu: “Es nevēlos sūdzēties. Es domāju, ka šī bija laba nedēļas nogale un komanda ir izdarījusi labu darbu nogādājot mani atkal uz pjedestāla, tas arī bija mans mērķis,” saka Hamiltons kurš čempionāta kopvērtējumā atrodas otrajā vietā. “Man bija interesantas sacīkstes. Protams, mēs būtu laimīgāki, ka mēs finišētu tur pat, kur startējām. Es mēģināju viņus noķert, bet viņi (Peress un Alonso) paveica lielisku darbu. Mēs mēģinājām atrast īsto brīdi, kad mainīt riepas no īpaši slapjajam laikam paredzētajām uz vidējām un tad uz sliktiem, iespējams to darījām nedaudz par vēlu. Pilota iesaukšana boksos vienmēr ir saistīta ar risku. Citas komandas šo risku uzņēmās nedaudz agrāk un tāpēc mēs šeit zaudējām laiku. Mēģināt samazināt 12 sekunžu atstarpi ir pietiekami grūti,” iespējamo kļūdu savā un komandas darbībā atzīst Luiss Hamiltons.
Nākamās sacīkstes gaidāmas pēc trijām nedēļām 15. aprīlī. Tā būs Ķīnas lielās balvas izcīņa. Komandas noteikti mēģinās pienācīgi sagatavoties šīm sacensībām.

1 KOMENTĀRS

  1. Kaut kā ļoti viss izskatījās pēc – Serhio, Fernando is faster than You 🙂 Kā tikai tas izskanēja, tā arī tūlīt sekoja ‘kļūdas’ 😛 Tā ka Peresam teritorija iekš Ferrari jau ir iezīmēta 🙂

    • un tu tiešām tici, ka Sauber ir iestudējuši kodu frāzes un īpašu uzvedību tieši priekš gadījumiem, kad viens no viņu pilotiem pretendē uz vietu trijniekā, atrodas aiz Ferrari pilota, un turklāt viņam tuvojas?

      🙂

      • Tad , kad es no komandas nedzirdu loģisko – push, push, bet gan be carefull, kam tūlīt seko visai dīvainas ‘problēmas’, tas dod vielu pārdomām 🙂

      • ja tiešām būtu iestudējuši zauberi arī šādu variantu, tad latvju komentētājiem tagad nebūtu tēmas, ko cilāt 😉

      • push, push būtu saprotams ieteikums. loģiskais šajā situācijā gan bija tieši neatkārtot Maldonado scenāriju Austrālijā.