Foto: Ferrari, SpaBrazīliešu pilots Felipe Masa atzinis, ka viņam vēl nāksies pacīnīties par iespēju startēt “Ferrari” komandā arī 2014. gada sezonā, tādēļ mērķis gaidāmajā sezonā ir cīnīties par F1 titulu.

Masam, kurš 2008. gadā kļuva par F1 vicečempionu, pēdējos gados nav klājies viegli un pērn viņš jau bija tuvu līguma zaudēšanai ar “Ferrari”. Tomēr sezonas otrajā daļā sportists ievērojami progresēja, nereti spēja konkurēt ar Fernando Alonso un izpelnījās komandas atzinību, tiekot pie līguma uz vēl vienu sezonu.

“Es nezinu, kas notiks tālāk,” televīzijas programmai “SpeedWeek” izteicies Masa. “Katrā ziņā es centīšos panākt to, lai arī turpmāk man būtu iespēja startēt lielākajā un populārākajā F1 komandā, kas tagad jau kļuvusi man par otro ģimeni. Protams, mana nākotne atkarīga tikai no rezultātiem, tāpēc es koncentrējos tikai uz cīņu par pasaules čempiona titulu.”

Pērn Masu jau daudzi pamanījās norakstīt, taču viņš neesot pievērsis šīm runām vērību un tāpat negrasās to darīt šosezon: “Tā vienkārši ir daļa no F1 pasaules, taču domāju, ka esmu pierādījis savu prasmi sadzīvot ar grūtām situācijām. Pat pēc ļoti grūtas sezonas pirmās daļas, spēju nepakļauties kritikai un atkal atgriezos cīņā. Šī iemesla dēļ šogad atkal esmu gatavs cīnīties.”

Kā jau Formulā 1, arī šobrīd aizkulisēs izplatās dažādas baumas. Vienas no tām liecina, ka vācu pilots Niko Hilkenbergs jau 2014. gadā varētu nomainīt Masu pie “Ferrari” formulas stūres. Tieši šī iemesla dēļ sportists šogad pievienojies “Sauber”, kas jau izmanto “Ferrari” piegādātos motorus, raksta Vācijas prese, taču Hilkenbergs pagaidām informāciju neapstiprina.

“Es nevaru neko pateikt par to, kur startēšu 2014. gada sezonā, jo Formulā 1 viss mainās pārāk strauji,” Hilkenbergs izteicies “Bild Motorsport”. “Mans ilgtermiņa plāns ir cīņa par pjedestāliem, uzvaras un F1 čempiona tituls. Kurā komandā sasniegšu šos mērķus? To lai izlemj zvaigznes, es vienkārši gribu atrast vietu labā komandā.”

1 KOMENTĀRS

  1. lai Massam ” Is Faster Than You” tīmā esot, un ar joprojām ierindā, būtu kādas izredzes savu apņemšanos pildīt, sarkanajiem jābūt ne tikai konkurētspējīgam, bet faktiski part manāmi pārākam kāram nekā konkurentiem

    vai tas ir reāli 2103. gada sezonā – Let’s Wait And See (c), vismaz līdz pirmajai sacīkstei

  2. Masas konkurētspēja pērnās sezonas otrajā daļā tomēr ir stipri apšaubāma. Protams, ja pieiet no tāda viedokļa, ka Alonso pirmajā sezonas pusē izcīnīja 3 uzvaras, bet turpinājumā vairs nevienu, savukārt Masa pirmajā daļā bija reāli vārgs, bet turpinājumā tika pie 2 pjedestāliem, tad jā – Alonso regress, bet Masam baigais progress. Taču Alonso pie visām neveiksmēm otrajā sezonas daļā pamanījās uz pjedestāla uzkāpt 7 reizes!

  3. Nu jau kāds no šiem tipiem melo!
    Viens sola cīņu par titulu, otram tā ir labākā sezona!
    Ej nu tiec gudrs…
    Redzot, kā lietas notiek sarkanajā stallī … Massam ir jāsāk braukt sekundi ātrāk par Alonso treniņos, kvalenēs un protams sacikstēs! Tad varbūt Lukam pieleks kas ir kas, bet tas neizklausās diezko reāli!

    • Alonso ir šī brīža Ferrari izkārtne trasē(ne bez bankas svētības), tā ka Filam diez vai pat ar sekundi būtu gana, lai to izkārtni nomainītu; pārāk daudz tajā ir ieguldīts dažādu resursu, to var atstrādāt vien ar titulu. Un vēl – nu, pārāk ilgi jau Massa ir pieradis pie – “… is faster than you”, tas nepaiet secen bez pēdām psihē.