Foto: Mercedes

“Mercedes” komanda ir pārliecināta, ka tās neveiksmīgais sniegums Beļģijas GP nekļūs par tendenci atlikušajā sezonas gaitā un vienība cer cīnīties par uzvaru jau nākamajā posmā Moncā.

Neskatoties uz pirmo starta pozīciju, Luiss Hamiltons Beļģijā finišēja trešais – jau pirmajā aplī viņš zaudēja līderpozīciju Fetelam, bet vēlāk arī otro vietu Fernando Alonso, kurš startēja tikai no devītās starta pozīcijas. Tomēr Rosam Braunam ir skaidrojums par šo neveiksmi.

“Es domāju, ka mēs netrāpījām ar mašīnas regulējumiem,” atzina komandas vadītājs. “Zināmas problēmas sākās jau no piektdienas. Mēs bija tuvu mērķim, tomēr nespējām noregulēt mašīnu, kā tas mums izdevās iepriekšējos posmos. Tagad noskaidrosim vai problēma bija tikai regulējumos vai arī uzlabojumos, ko izmantojām.”

“Kopumā mūsu uzlabojumi no korelācijas viedokļa šogad strādājuši lieliski un arī aerodinamikas pakete savu darbu paveica,” turpināja Brauns. “Taču pirmajā sektorā mēs nebijām konkurētspējīgi – mašīnas stabilitāte “Eau Rouge” līkumā nebija līmenī. Tomēr ātrajos līkumos mašīnai bija laba saķere, kas bija nedaudz dīvaini. Vēl mūs ietekmēja arī ekstrēmie ierobežojumi riepu spiediena un riteņu savērsuma uzstādījumos – tas atstāja iespaidu uz mūsu konkurētspējas līmeni.”

Kamēr Hamiltons atzina, ka “Mercedes” konkurētspēja atgriezīsies tikai trasēs, kur nepieciešams augsts piespiedējspēka līmenis, Brauns ir krietni optimistiskāk noskaņots arī par Moncu, kur ir zemākie piespiedējspēka līmeņi visā sezonā. Tajā pašā laikā Brauns arī atzīst, ka atšķirībā no iepriekšējām sezonām, “Red Bull” šogad ir spēcīgi arī ātrajās trasēs kā Spa un Monca.

“Izskatās, ka viņiem šobrīd nav vājās vietas,” atzina Brauns. “Tomēr priekšā vēl astoņas sacīkstes un pieejami 200 punkti. Mēs nepārstāsim censties. Es runāju ar Luisu un Rosbergu un viņi ir vīlušies, jo nav mierā ar trešo un ceturto vietu. Tas ir lieliski, ka komanda sagaida augstus rezultātus.”

1 KOMENTĀRS

  1. Nu 3. un 4. vietu īsti nevar nosaukt par vilšanos tādā lielā kontekstā. Bet, protams, ja komanda cīnās par augstākajiem mērķiem, tad var. Un, ja vēl tās komandas pilots no pole nokrīt uz 3. vietu, tad var to arī tā saukt 🙂