Pasaules čempionātā motošosejā MotoGP klases titula īpašnieks Marks Markess ir uzvarējis pirmajos piecos posmos un, protams, ir pārliecinošs līderis kopvērtējumā. Itālijā savu 300 sacīksti pasaules čempionātos aizvadīs Valentino Rosi, kurš šosezon jau trīs reizes ir finišējis otrais un kopvērtējumā ieņem trešo vietu, tikai 2 punktus atpaliekot no Markesa Honda komandas biedra Dani Pedrosas. Iespējams, vienā no savām mīļākajām trasēm ar Markesu pacīnīsies arī divkārtējais pasaules čempions MotoGP klasē Horhe Lorenco, kurš Mudžello trasē uzvarējis pēdējos trīs gadus. Moto2 klases kopvērtējumā no pārējiem tālu atravušies Esteve Rabats un Mika Kalio, ar attiecīgi 99 un 92 punktiem. Moto3 klasē iepriekšējā posmā Francijā trešo reizi šajā sezonā uzvarēja austrālietis Džeks Millers. Izstājoties viņa galvenajam konkurentam Romano Fenati, Millers ir pārliecinošs līderis arī kopvērtējumā. Milleram šobrīd ir 100, Fenati 75 punkti.

Itālijas MotoGP intriga – Rosi vai Markess! Rosi tā būs jubilejas – 300 sacīkste, Markesam tā būs iespēja turpināt fenomenālo pole+victory sēriju

VSB komentētājs Tāls Meļķis: “Itālijas MotoGP intriga – Rosi vai Markess! Rosi tā būs jubilejas – 300 sacīkste, Markesam tā būs iespēja turpinat fenomenālo pole+victory sēriju. Protams ir Lorenco, kas zaudējis cerības uz titulu un alkst uzvaras vienalga pār ko, ir Pedrosa, kas tēmē uz kārtējo pjedestālu, ir Bautista, no kura jāuzmanās… Moto2 sola Rabata un Kalio cīņu, kurai asistēs krietns pulks pārnācēju no Moto3 un daži veterāni. Moto 3 būsim liecinieki uzlecošo zvaigžņu Millera un Fenati augšupejai gan posmā, gan čempionātā.”

Atliek cerēt, ka Rosi pjedestāls iepriekšējā posmā Lemānā un papildus motivācija māju posmā, kā arī Lorenco vēlme reabilitēties par katastrofālo sezonas sākumu ļaus viņiem pacelt latiņu līdz Markesa līmenim, lai svētdienas pēcpusdienā mēs redzētu cīņu par uzvaru

VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Valentīno Rosi tā būs pirmā māju sacīkste šajā sezonā un ‘Doktors’ ir paziņojis, ka savā 300tajā Grand Prix posmā karjerā viņš vēlas cīnīties par uzvaru, jo tā ir goda lieta. Valentīno Rosi savulaik no 2002. līdz 2008.gadam Mudžello trasē izcīnīja septiņas uzvaras pēc kārtas, savukārt viņa komandas biedrs Movistar Yamaha MotoGP komandā Horhe Lorenco ir triumfējis Mudžello pēdējos trīs gadus pēc kārtas. Tas nozīmē, ka abi Yamaha braucēji šajā nedēļas nogalē ir galvenie pretendenti uz panākumu, vismaz līdz brīdim, kamēr uz skatuves parādās Marks Markess, kurš šobrīd rotaļājoties soļo pāri visiem iepriekšējo gadu rekordiem. Atliek cerēt, ka Rosi pjedestāls iepriekšējā posmā Lemānā un papildus motivācija māju posmā, kā arī Lorenco vēlme reabilitēties par katastrofālo sezonas sākumu ļaus viņiem pacelt latiņu līdz Markesa līmenim, lai svētdienas pēcpusdienā mēs redzētu cīņu par uzvaru.”

MotoGP Itālijas GP kanālā VSB:

  • Sestdien, 31.maijā 13:30 MotoGP Itālijas GP. Moto3 kvalifikācija.
  • Sestdien, 31.maijā 15:05 MotoGP Itālijas GP. MotoGP kvalifikācija.
  • Sestdien, 31.maijā 16:00 MotoGP Itālijas GP. Moto2 kvalifikācija.
  • Svētdien, 1.jūnijā 11:55 MotoGP Itālijas GP. Moto3.
  • Svētdien, 1.jūnijā 13:15 MotoGP Itālijas GP. Moto2.
  • Svētdien, 1.jūnijā 14:50 MotoGP Itālijas GP. MotoGP.