Ferrari F1 komandas attīstības braucējs Pedro de la Rosa saka, ka plānotā testu samazināšana ir slikta sportam.

F1 samazinās testus sezonas laikā no četriem uz diviem, pirms 2016. gadā tiks samazināti pirms sezonas testu daudzums.

De la Rosa, kurš brauca Ferrari F14T pirmo reizi Silverstonā, otrdienā, uzskata, ka braucēji tiks zaudēti, ja tas turpināsies.

“Tas ir apbēdinājums braucējiem,” saka de la Rosa, kad viņam tika jautāts par testu samazināšanu.

Es dodos uz Maranello katru nedēļu, un divas dienas pavadu simulatorā, un es redzu lielisku trasi ar nosaukumu Fiorano, tikai tā ir tukša bez mašīnām.”

“Mums ir simulators, kurš nedaudz trenē, bet to nevar salīdzināt ar īsto mašīnu.

“Es jūtos, kā tenisa spēlētājs, kurš nevar trenēties katru dienu, un pēkšņi tiek iemests Vimbldonas finālā pret Džokoviču.”

“Es tā jūtos, jo citi puiši brauc katras divas nedēļas, bet es nē.”

“Es jūtos apbēdināts par šo [testu samazināšanu], jo tas nozīmē, ka tādi braucēji, kā es pazūd, un ne tikai tas, bet arī jaunie braucēji vienkārši neierodas.”

“Nedaudz atļauti testi komandām, nāktu par labu sportam.”

Ferrari juniors Žils Bjanki, kurš brauca ar Ferrari formulu otrajā testu dienā, piebilda: “Noteikti tas ir slikti, tāpēc, ka ir labi testēt.”

“Priekš manis tas ir svaŗīgi, jo katrā sportā ir nepieciešams trenēties, kad to gribi, bet F1 tas ir dārgi, un tu to nevari.”

“Mums nākas ar to sadzīvot, bet tas nav viegli.”

1 KOMENTĀRS

  1. Es domāju, ka tā domā visi, kas kaut ko saprot no F1. Izņemot, acīmredzot, tos kuri pieņem lēmumus.

    Manuprāt, viens no risinājumiem (ja nu tiešām tik briesmīgi nepieciešams kaut ko ierobežot) varētu būt noteikums, ka sezonas atļauto dzinēju (un citu ierobežoto daļu) skaitu attiecināt arī uz testiem. Lai tad testē, cik vien vajag, bet zina, ka ar to pašu motoru būs jābrauc sacīkstē.

    Variācija par tēmu:
    Pirelli vajag notestēt 18″ riepas? Lūdzu! Katrai komandai izdala X komplektus, lai testē, kamēr nobrauc visas un riepu datus atdod Pirelli. I riepas notestētas, i komandām testu braucieni.

    Bet ko nu es saprotu no F1… 😀