Ar Sebastiana Fetela uzvaru noslēgusies šīs sezonas otrā sacīkste, Malaizijas GP. “Ferrari” komandai šī bija pirmā uzvara kopš 2013. gada Spānijas GP.

Sacīkstes startā vadībā no pole position izvirzījās Luiss Hamiltons, taču dažus apļus pēc starta pirmajā līkumā saslīdēja “Sauber” pilots Markuss Ēriksons, un trasē devās drošības mašīna. Abi “Mercedes” piloti devās boksos, taču Fetels palika trasē. Tas ļāva viņam iekrāt atstatumu, kamēr Hamiltons un Rosbergs cīnījās ar pārējiem braucējiem.

Sebastians Fetels un “Ferrari” komanda izmantoja divu boksu apmeklējumu stratēģiju, kamēr “Meredes” braucēji boksos devās trīs reizes. Hamiltons divas reizes brauca ar cietākajām riepām, un tas ļāva Fetelam iekrāt atstatumu, jo viņš sacīkstes pirmo pusi aizvadīja ar vidējas cietības riepām.

Sacīkšu sākumā, cīņā ar Felipi Nasru, otrs “Ferrari” braucējs Kimi Raikonens pārdūra savu riepu, kā rezultātā viņš atkrita uz pēdējo vietu. Sacīkstes gaitā gan viņš spēja aizcīnīties līdz 4. vietai, finišējot priekšā abiem “Williams” braucējiem.

Sacīkšu finišu Malaizijā sasniedza 15 braucēji, kas ir par četriem vairāk nekā pirmajā posmā Austrālijā. 7. vietu izcīnīja šīs sezonas debitants, 17 gadu vecais Makss Verstapens. Viņa komandas biedrs Karloss Saincs finišēja aiz viņa, bet devītais palika “Red Bull” braucējs Daņila Kvjats. Desmitnieku noslēdza Daniels Rikjardo.

Malaizijas GP rezultāti

V Pilots Valsts Komanda Apļi Laiks/Atst.
1. Sebastian Vettel Germany Ferrari 56 1h41m05.793
2. Lewis Hamilton Britain Mercedes GP 56 8.569
3. Nico Rosberg Germany Mercedes GP 56 12.310
4. Kimi Raikkonen Finland Ferrari 56 53.822
5. Valtteri Bottas Finland Williams-Mercedes 56 1m10.409
6. Felipe Massa Brazil Williams-Mercedes 56 1m13.586
7. Max Verstappen Netherlands Toro Rosso-Renault 56 1m39.085
8. Carlos Sainz Spain Toro Rosso-Renault 55 1 aplis
9. Daniil Kvyat Russia Red Bull-Renault 55 1 aplis
10. Daniel Ricciardo Australia Red Bull-Renault 55 1 aplis
11. Romain Grosjean France Lotus-Renault 55 1 aplis
12. Felipe Nasr Brazil Sauber-Ferrari 55 1 aplis
13. Sergio Perez Mexico Force India-Mercedes 55 1 aplis
14. Nico Hulkenberg Germany Force India-Mercedes 55 1aplis
15. Roberto Merhi Spain Marussia-Ferrari 53 3 apļi
Nefinišēja
R Pastor Maldonado Venezuela Lotus-Renault Izstājās
R Jenson Button Britain McLaren-Honda Izstājās
R Fernando Alonso Spain McLaren-Honda Izstājās
R Marcus Ericsson Sweden Sauber-Ferrari 1 Izslīdēja

1 KOMENTĀRS

  1. Pēdējā laika interesantākā sacīkste. Panika Mercedes radiosarunās likās kā izmisīgs mēģinājums izvairīties no aisberga 😀
    Prieks, ka Sebs arī Buļļus pakacināja apdzenot par apli. Bullis pēc Seba ir tur pat kur bija pirms – aiz Toro Rosso.
    Kad tiek komandā, kas ļauj braukt, Sebam konkurences nav. 😀

    • Sebam ir ljoti iipatneejs un izniicinoshi aatrs braukshanas stils. ja mashiina ir atbilsosha tam. ja nee- mokaas un zaudee vidusmeera pilotam kaa Rikardo.

      bonuss ir taads ka arii Raikonens pilotee visai liidziigi. nu vinjam atkal ir aatrums, kad nav jaabrauc ar Primadonnai piemeerotu formulu.

  2. BTW krīt acīs Seba centieni būt savējam itāļu fanu priekšā. Būtiska atškirība , piemēram no zilajiem musketieriem. 🙂 Tas var nostrādāt.
    PIrksta nīdēji var kost pirkstos, ar ko arī apsveicu 😛

  3. Neesmu ne Fetela, ne Ferrari atbalstītājs, bet šodien bija prieks par Sebu – nevainojama sacīkste viņa izpildījumā un apliecinājums, cik augstas klases braucējs viņš ir. Prieks arī par to, ka cempionātā ir parādījusies cerība uz intrigu, nevis neizbēgamais Mercedes 1-2. Ja vēl Williams pievilktu tuvāk, būtu pavisam labi.

  4. Varbūt Mercedes vēl nav panikā jāskraida pa boksiem un jāplēš mati, tomēr piesardzīgi pakasīt pakaušus derētu gan.
    Ironiski jau sanāk – Fetels ar saviem četriem tituliem daudziem bija sakritis uz nerviem, taču tagad – gribi vai negribi – jāsāk slimot tieši par viņu. 😀

  5. Mercedes bija iekrituši, tādā treknā pašapmierinātībā. Paši savā pašpārliecinātībā, ka mēs jau vienalga ātrākie, ar stratēģiju salaidā visu tuftā. Tā kā vēsā duša īsti laikā. Un sezona varbūt tomēr būs interesantāka, nekā varēja domāt pēc AUS. Nākošā scīkste,būs interesanta. Par Kimi žēl, Ēriksonam pa kaklu.

  6. Jā, otrā sacīkste un intriga parādās. Pozitīvi. Sagaidām atgriešanos pēc Ķīnas Eiropas trasēs. Un ja Ferrari turpinās progresēt un ik pa laikam uzvilkt Mercedes, tad gaidām Hamiltona jauno līgumu. Jautājums paliek atklāts, līgums ar ….

  7. VET pareizi izdarīja, ka SC periodā nelīda boksos, nav jau nekāds NasCar, kad viss grids metās boksos, bet sanāca līdzīgi, A HAM un ROS varēja arī palikt ārā… Merc saputrojās savā gudrajā stratēģijā. Un nebūti Kimi riepas šaize, būtu Ferrari 1-2, kurš 1, kurš 2, neņemos spriest…

    • Nu man spriest, ka Mercedes iesaucot Hamiltonu, vajadzēja atstāt Rosbergu trasē un pamainīt kopējo stratēģiju. Bet nu Merši gribēja parādīt, ka abi piloti ir uz vienādu stratēģiju un uz PILNĪGI VIENĀDIEM iekšējiem noteikumiem. Rezultātā, Rosbergs uz pirmo pitstopu kapitāli iebrauca.

      Ārīti, tu gribi teikt ka Raikonens ir švakāks pa Feteli? Zinot tavus textus, varbūt pat teiksi ka lūzeris? Ņemot vērā pirmo divu posmu nedienas ar Kimi mašinu, un salīdzinot to ar viņa iegūto rezultātu ko viņš izspieda no dotajām situācijām… nu lieku Kimi pat 1 punktu Fetelim priekšā. Fetelis joprojām braukā savā laimīgā krekliņā! nava jau slikts, bet veiksme ir ar viņu!
      Garāžu kari… nu forši, re Fetelis aizmuka uz Ferrari, tātad garažu karš, pēc kura RedBull šai sezonā sāk atpalikt pa 4 vietām, a Ferrari paceļas pa 4 vietām. Nu pakacinās Mercedes….

      • Raikonens vienkaarshi ir savas karjeras izskanjaa. nav vairs taa asuma kas vinjam bija Maklaaren laikos. toties Sebam ir. un veiksme smaida siprajiem.

      • ja Fetelim atstātu vieksmes kreklu, bet Kimi iedotu kaut apakškreklu… bet tas tikai no sērijas JA…

  8. Ar smaidu sejā var noskatīties kā tie (lielā mērā arī SkyF1), kas gadu atpakaļ centās ieskaidrot, ka Sebs visu ir sasniedzis tikai un vienīgi pateicoties Ņūvijam, tagad ir lielākie fani. Kā laiki mainās… Bet, nu, neizsakāms prieks par Skudēriju, cerams, ka šo tempu izdosies kaut nedaudz saglabāt arī turpmāk!
    P.S. Vai tiešām Hamiltonu jau atkal izsvilpa, vai man tikai tā izklausījās?

    • Kautkāds «Buu..» bija bet es arī nesapratu kāpēc.

      Bet man šī sacīkste bija vēlreiz apliecinājums ka Rosbergs īsti «bez navodkas» nemāk braukt? Sāk stresot (kā bija izšķirošā sacīkstē pag. gadā) — sakiet ko man darīt, kas citiem. utt.
      Vēl patika Fettela dziedošais mesidžs: «Blue flags, bluuue Flags..»

  9. Sacikste tiesam interesanta, bet man bails ka tas varteu but ferari ka viens izklupiens, jo sai trasei bij tads loti ipatnejs faktors, trases temperetura bij 62 gradi un pat kad gonka bija vidu bija 55 gradi un saja temperetura mersi nevareja uztaisit to lai riepas stradatu ilgi un turetu, domaju ka kad atgriezisies eiropa atpakal tad mersu dominance saks atgriezties jo temperatura bus vesaka.

    ja pa Ham skaidrs vins pirmo un otro treninu pilnigi gandriz izlaida un sareguleties nepaspeja, tad Ros pieradija ka nav cienigs but cempis jau kuru reizi pec kartas vins prasa kas notiek ka labak un ko darit…

  10. Ļoti labi(visiem) ka uzvarēja Sebastiāns Fettels. Visu cieņu gan šamam gan Ferrari. Bet
    ne mazāk hats off priekš ToroRoso puišeļiem – riktīgu vīru sniegums atšķirībā no viena (un) otra pieredzējuša buka karstgalvīgiem izgājieniem