Bijušais F1 pilots Roberts Kubica šajā nedēļas nogalē Bahreinā piedalīsies FIA WEC čempionāta debitantu testos, kurš pārstāvēs “ByKolles” komandu un startēs ar CLM P1/01-AER LMP1 kategorijas šasiju. Tā būs jaudīgākā sacīkšu mašīnu, ar kādu Kubica ir startējis kopš savas Formula 1 pilota karjeras beigām. Kubica jau solīja nākamajā sezonā atgriezties šosejas sacīkstēs pēc tam, kad iepriekšējos gadus pavadījis galvenokārt rallija trasēs. Gatavojoties šai pārejai, šogad Kubica ir piedalījies “12 Hours of Mugello” sacīkstē, “Renault Sport Trophy” sēriju posmā Spa un pavisam nesen arī Vallelungas 6h braucienā.

Ralf Aron (Prema Power Team,Tatuus F.4 T014 Abarth #99)
Ralf Aron (Prema Power Team,Tatuus F.4 T014 Abarth #99)

Igaunis Ralfs Ārons ir izcīnījis uzvaru “MRF Challenge” ziemas sēriju trešajā posmā Bahreinā, kur Ārons guva savu pirmo panākumu un startēja no trešās starta pozīcijas. Uz pjedestāla blakus Āronam stājās austrālietis Džoejs Mavsons, kurš šogad kļuva par Vācijas F4 čempionu, kā arī Miks Šūmahers, kurš zaudēja Mavsonam cīņā par Vācijas F4 titulu. Šogad debitējot Eiropas F3 čempionātā, Ralfs Ārons palika septītajā vietā un nākamgad turpinās startus šajās sērijās, kur viņam varētu pievienoties vēl viens tautietis Juri Vips, kurš Bahreinas “MRF Challenge” sacīkstē palika piektā vietā.

Makao GP F3 kvalifikācijas sacīkstē uzvaru ir izcīnījis Antonio Fēlikss da Košta, kurš cīņā par uzvaru pārspēja Kallumu Illotu. Sacīkste tika aizturēta, jo organizatoriem no trases bija jāslauka ūdens, kas tur notecēja no tribīņu jumta, tomēr jau pirmajā aplī neiztika bez avārijām un drošības mašīnas. Trešais aiz Da Koštas un Illota finišēja Serhio Sette Kamara, bet iepriekšējais Makao GP uzvarētājs zviedrs Fēlikss Rozenkvist palika sestajā vietā.