Par godu “Williams” 40 gadu jubilejai – vienības 2017.gada modelis ir guvis nosaukumu FW40 un tas ir kļuvis par pirmo 2017.gada mašīnu, kas parādīta plašākai publikai. Tomēr “Williams” komanda apstiprināja, ka pati oficiālā prezentācija notiks 25.februārī.

Williams komandu papildina Dirks de Bīrs

Dienu iepriekš “Williams” komanda apstirpināja vēl vienu jaunieguvumu savā tehniskajā departamentā – no 1.marta vienībai pievienosies Dirks de Bīrs, kurš kļūs par aerodinamikas nodaļas vadītāju. Dirkam de Bīram aiz muguras ir milzīga pieredze savā lauciņā – viņš strādājis IndyCar sērijās, bet vēlāk pievienojies “Sauber” F1 komandai un 2008.gadā jau pārgāja uz “Lotus”, kur pavadīja piecus gadus. 2013.gadā viņš pārgāja uz “Ferrari” komandu, kur kļuva galveno aerodinamikas speciālistu. Maranello vienību de Bīrs pameta pagājušā gadā. Pie jaunā “Williams” modeļa aerodinamikas gan viņš nav strādājis, taču tagad varēs ar pilnu jaudu ķerties pie 2018.gada sezonas modeļa aerodinamikas izstrādes, kā arī palīdzēt komandai gūt vērtīgas atziņas šajā sezonā, kad aerodinamika atkal kļūt ārkārtīgi svarīgs elements.

6 KOMENTĀRI

  1. Ja šādi detaļās pētām, tad tas purngaliņš ir dīvains, bet kopumā veidols mašīnas un jo īpaši kustībā būs skaists un agresīvs. Esmu drošs par 99%:) Plānoju akreditēties uz 2.testiem Barselonā – nevaru sagaidīt klātienē novērtēt.

    • Es saprotu, ka visādi citādi šī gada formulas būs daudz smukākas kā iepriekš. Bet man personīgi purngals nojauc visu to kopskatu.. Tāpat 2014. gadā nevarēju paskatīties uz Ferrari mašīnu, lai kā es censtos. 🙂

      • Nu, tas laikam ir tāds Eklstona pipļuka ēras aizmetnis, kas dažu komandu dizaineru apziņā atstājis tik traumatisku iespaidu, ka viņi vēl joprojām nespēj no tā atteikties. Bet laiks dziedē visu…

    • robertslv.vissirslikti … ‘garlaicīgākās’, VIENNOZĪMĪGI, bija ronsterlaiku McLaren korporatīvi-pelēkās, kad sponsori sāka retirēties masveidā.

      Noteikumiem esot tik cieši nodefinētiem, kā ir, uz milzonīgo formu daudzveidību/ne-garlaicību cerēt nav itin nekāda iemesla. A mālējums Williamsam, IMO, ir itin smuks. Nu vismaz virtuālajā versijā..