Nākamajā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Kanādā uz starta stāsies trīskārtējā F1 čempiona Luisa Hamiltona pusbrālis Nikolass Hamiltons, kā arī Petera Solberga dēls Olivers Solbergs.

Hamiltons šobrīd startē Britu “Renault Clio Cup” sērijās, un šīs viņam būs pirmās rallijkrosa sacensības. Jāmin gan, ka Hamiltons nestartēs ar World RX vai RX2, bet gan vienās no atbalsta sērijām.

Arī uzlecošajai norvēģu rallija un rallijkrosa zvaigznei Oliveram Solbergam šis būs pirmais starts Pasaules RX nedēļas nogalē. Ar Latvijas licenci startējošais Petera Solberga dēls Olivers šīs sezonas pirmajā daļā sevi ir labi parādījis gan rallija sacensībās Latvijā, gan RallyX Nordic rallijkrosa čempionātā, kur pat tika gūta viena uzvara.

Olivers un Peters Solbergi, Foto: Aldis Putniņš
Olivers un Peters Solbergi, Foto: Aldis Putniņš

15 gadus vecais braucējs Truā-Rivjēras trasē startēs CXE nacionālajā rallijkrosa kategorijā, kamēr Peters Solbergs startēs World RX ieskaitē, pārstāvot savu “PSRX Volkswagen Team Sweden” komandu.

“Tā ir lieliska trase, man vienmēr patīk doties uz to,” stāsta Olivers Solbergs. “Tā ir kā rallija ātrumposms ar lieliem tramplīniem un grants sekciju. Šī mašīna būs nedaudz atšķirīgā no tās, pie kuras esmu pieradis, bet būs ļoti jautri.”

World RX sacīkšu nogale Kanādā sāksies ar ierasto mašīnu parādi pilsētā piektdienas, 4. augusta, vakarā.