“Toro Rosso” komanda nolēmusi jau šonedēļ notiekošajā Malaizijas GP izcīņā tās līdzšinējo braucēju Daņilu Kvjatu nomainīt ar “Red Bull” akadēmijas spožāko talantu Pjēru Gazlī.

Pati komanda ar oficiālu paziņojumu apstiprinājusi gaidāmās izmaiņas. Par iemeslu šādam lēmumam tiek uzskatīta komandas vēlme pēc iespējas ātrāk francūzim sniegt iespēju gūt pieredzi ar F1 mašīnu pirms gaidāmās sadarbības nākamgad, kad pagājušā gada GP2 čempionam, visticamāk, tiks dota pamatsastāva braucēja vieta uz pilnu sezonu.

Sākotnēji tika plānots, ka Gazlī ieņems Sainca vietu, tomēr rallija leģendas dēls Džoliona Palmera vietu “Renault” sastāvā ieņems tikai nākamsezon. “Toro Rosso” nevēlās Saincu atbrīvot ātrāk, jo viņš sniedz vērtīgu punktu pienesumu cīņā par pozīcijām konstruktoru kausā, to apliecinot ar 4. vietu Singapūrā.

Tiek ziņots, ka Gazlī startēs Malaizijā un Japānā, tomēr izlaidīs posmu Ostinā Super Formula sezonas pēdējā posma dēļ, kur šobrīd cīnās par čempiona titulu, kamēr par sezonas pēdējiem posmiem skaidrības vēl nav.

1 KOMENTĀRS

  1. nu vispár jau pagaidám óficiáli ir ziñots vien par Malaizijas GP:

    For the next Grands Prix, Pierre Gasly will be driving for Scuderia Toro Rosso, standing in for Daniil Kvyat, alongside Carlos Sainz

    /no scuderiatororosso.com/