FIA Formula E čempionātam atcelts sezonas noslēgumā gaidāmais Monreālas dubultposms pēc čempionāta rīkotāju nespējas vienoties ar jauno Monreālas pilsētas domes vadītāju.

Monreālas ePrix ar dubultposmu noslēdza 2016./2017. gada sezonu, un tika plānots, ka Kanādas otrajai lielākajai pilsētai šis gods tiks uzticēts arī šosezon jūlija beigās.

Plānus izjauca jaunās domes vadītājas Valērijas Plantē vēlme pārcelt sacīkstes no pilsētas centra uz kādu no nomaļākiem rajoniem, tomēr kopīgu risinājumu rast neizdevās un vietējā valdība lēma par labu sacīkšu atcelšanai.

Esam ļoti pārsteigti un vīlušies ar galarezultātu un Monreālas domes vadītājas vīziju. Šai gadījumā viegli redzams, kā jaunā valdība cenšas sagraut visu savu priekšgājēju paveikto. Spēkā esošā kontrakta dēļ plašākums komentārus nesniegsim un šo lietu nodosim Kanādas tieslietu iestādēm,” norādīts Formula E sniegtajā paziņojumā.

Pagājušosezon dubultposma rīkošanu nodrošināja pilsētas pārziņā esošais uzņēmums “Hydro-Quebec” bez privātā sektora sponsoru piesaistes, tomēr tā rīkošana izdevumus nav atpelnījusi un šobrīd FIA Formula E čempionātam ir parādā 6.2 miljonus Kanādas dolārus (aptuveni 4.1 miljons EUR).

Tā kā līdz plānotajam sacīkšu sākumam palicis vien mazliet vairāk par pusgadu, čempionāta vadītājs Alehandro Agags apšauba iespēju, ka laicīgi izdosies atrast aizvietotāju, kas nozīmē, ka sezona, visticamāk, noslēgsies 16. un 17. jūlijā ar dubultposmu Ņujorkā.

Monreālas ePrix nav vienīgais šosezon atceltais posms, jo lēno būvdarbu dēļ Sanpaulu posms tika pārcelts uz Punta del Este pilsētu Urugvajā, kamēr uz Brazīliju čempionāts pirmo reizi dosies 2018./2019. gada sezonā.

Sezonas pirmais posms decembra sākumā risinājās Honkongā, kur uzvaras izcīnīja Sems Bērds (“DS Virgin”) un Fēlikss Rozenkvists (“Mahindra”).