Pat bez Mihaela Šūmahera un Sebastiana Fetela sastāvā Vācijai izdevies triumfēt ikgadējā motorsporta pasākumā Race of Champions, kas šogad risinājās Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā.

Šogad pasākums pulcējis gan ilggadējos tā dalībniekus Peteru Solbergu, Tomu Kristensenu, Deividu Kulthārdu, gan jaunās paaudzes braucējus Johanu Kristofersonu, Lando Norisu un Džoelu Ēriksonu, gan Amerikā populāros Raienu Hanteru-Reju, Džozefu Ņūgārdenu, Huanu Pablo Montoiju un Elio Kastronevesu, kā arī spožākās Tuvo Austrumu zvaigznes un simulatora sacīkšu talantiem.

Vācijas komanda ar aizvadītās sezonas DTM čempionu Renē Rastu un Lemānas 24 stundu uzvarētāju un WEC čempionu Timo Bernardu uzvarēja piecos no sešiem apakšgrupas braucieniem, nodrošinot iespēju sacensties ar mājiniekiem Saūda Arābijas sportistiem, kuri savā grupā guva vienādu uzvaru skaitu ar Libānas un AAĒ komandām, tomēr ieguva pirmo vietu pateicoties labākam rezultātam ātrākajā braucienā. Arābi gan nespēja izrādīt lielu konkurenci vāciešiem.

Sākotnēji tika paredzēts, ka otrā pusfinālā sacentīsies Ziemeļu komanda ar dāni Tomu Kristensenu un norvēģi Peteru Solbergu pret zviedriem Johanu Kristofersonu un Džoelu Ēriksonu, tomēr tiesneši nebija paguvuši veikt rezultātu korekcijas piešķirtā soda dēļ, tādēļ zviedru vietu ieņēma Latīņamerika ar kolumbieti Montoiju un brazīlieti Elio Kastronevesu. Aizraujošā cīņā trīs braucienos par mata tiesu pārāki izrādījās dienvidnieki.

Finālā Renē Rasts un Elio Kastronevess pieveica savus sāncenšus, bet izšķirošajā braucienā ar “Ariel Atom” spēkratiem pārāks izrādījās Rasts. Šī bija astotā reize, kad Vācijai izdodas triumfēt nāciju kausā. No 2007. līdz 2012. gadam tas izdevās F1 leģendām Mihaelam Šūmaheram un Sebastianam Fetelam, bet pērn Fetels to paveica vienatnē pēc tam kad smagu avāriju piedzīvoja Paskāls Verleins, kurš tā rezultātā guva vairākus muguras savainojumus.

Šodien pasākums Rijādā noslēgsies ar individuālajiem braucieniem, kuros savu titulu centīsies nosargāt Huans Pablo Montoija.