Pēc Fēliksa Rozenkvista izstāšanās un aizraujošas cīņas dažus apļus pirms finiša, “DS Virgin” braucējam Semam Bērdam izdevās izcīnīt uzvaru šodien notikušajā Romas ePrix izcīņā. Līdz ar Bērdu uz goda pjedestāla kāpa arī Lukass di Grasi un Andrē Loterers.

“Techeetah” braucējs Andrē Loterers bija ātrākais kvalifikācijas grupu cīņās, tomēr Super pole izcīņā lielisku apli veica “Mahindra” zvaigzne Fēlikss Rozenkvists, par vairāk kā 0.6 sekundēm apsteidzot Bērdu, Evansu, Lotereru un Buemi, kurš vienā no līkumiem sabloķēja mašīnas riteņus. Tikai astoto vietu ieņēma čempionāta līderis Žans Ēriks Verņē. Tikmēr īpatnēja sadursme vēl boksu celiņā liedza Hosē Marijam Lopesam un Antonio Fēliksam da Kostam vispār doties trasē.

Sacīkšu startā vadošie braucēji savas pozīcijas saglabāja un līderu vidū daudz cīņu nebija vērojamas. Boksos jau pirmajos apļos starta sadursmes dēļ bija jādodas Aleksam Linsam, kamēr bojājumi Buemi un Verņē spēkratiem nebija pārāk smagi, lai liegtu turpināt cīņu. Līdz pirmajiem boksu apmeklējumiem lielāko kāpumu piedzīvoja Fēlikss da Kosta, tiekot līdz 11. pozīcijai.

Abi līderi Rozenkvists un Bērds boksos devās apli ātrāk par sekotājiem Evansu un Lotereru. Visilgāk trasē palika Žeroms d’Ambrocio. Tas atmaksājās – Alekss Linss pēc katastrofālas nedēļas nogales palika trases malā, kas izsauca virtuālo drošības mašīnu. Atrodoties boksos, kamēr konkurenti brauc lēnām, d’Ambrocio atgriezās trasē uzreiz aiz vadošo desmitnieka ar lielāku pieejamās enerģijas daudzumu, kas ļāva turpināt cīņu augšup.

Drāma sākās līderu vidū – nosargājis pozīciju pēc Bērda uzbrukuma, Rozenkvists uz līkuma apmales sabojāja mašīnas aizmugurējo balstiekārtu un izstājās. di Grasi nonāca aiz Evansa, kurš strauji pietuvojās Bērdam. Trio uzsāka aizraujošu cīņu. Evansa mēģinājums tikt garām Bērdam nebija neveiksmīgs un nācās sākt domāt par otrās vietas noturēšanu. Līderu cīņā iesaistījās Andrē Loterers ar lielāku pieejamās enerģijas daudzumu par konkurentiem.

Pēdējos apļos Evansa baterijas bija gandrīz pilnībā tukšas, un zaudējis pozīciju di Grasi un Lotereram, “Jaguar” sāka kruīza režīmā censties sasniegt finiša līniju, kas izdevās vien devītajā pozīcijā.

Iespaidīga avārija bija vērojama starp peletona lejasgala braucējiem, kad savstarpēju sadursmi piedzīvoja četri braucēji – Niks Haidfelds, Hosē Marija Lopess, Luka Filippi un Olivers Tērvijs.

Finišs 5. vietā ļāvis Žanam Ērikam Verņē komfortabli saglabāt vadību čempionāta kopvērtējumā. Francūzis sezonas pirmajos 7 posmos guvis 119 punktus. Viņam seko Bērds (101), Rozenkvists (82) un Buemi (60). Verņē un Loterera pārstāvētā “Techeetah” saglabā vadību arī komandu ieskaitē ar 152 punktiem, kamēr tuvākie sekotāji “DS Virgin” guvuši 118 punktus. Nākamais posms pēc 2 nedēļām risināsies Parīzē.

Romas ePrix rezultāti

V. Braucējs Komanda Rezultāts
1  Sam Bird  Virgin Racing 33 apļi
2  Lucas di Grassi  Team Abt 0.970
3  Andre Lotterer  Techeetah 9.518
4  Daniel Abt  Team Abt 10.167
5  Jean-Eric Vergne  Techeetah 17.444
6  Sébastien Buemi  DAMS 19.835
7  Jérôme d’Ambrosio  Dragon Racing 24.379
8  Maro Engel  Venturi 26.350
9  Mitch Evans  Jaguar Racing 37.709
10  Edoardo Mortara  Venturi 40.739
11  Antonio Felix da Costa  Andretti Autosport 42.680
12  Oliver Turvey  NIO Formula E Team 48.833
13  Luca Filippi  NIO Formula E Team 49.331
14  Nicolas Prost  DAMS 1’13.880
15  Tom Blomqvist  Andretti Autosport 1’31.832
16  Nick Heidfeld  Mahindra Racing 1’44.774
NF  Jose Maria Lopez  Dragon Racing Izstājās
NF  Felix Rosenqvist  Mahindra Racing Izstājās
NF  Nelson Piquet Jr.  Jaguar Racing Izstājās
NF  Alex Lynn  Virgin Racing Izstājās