Neraugoties uz katastrofālu konkurences trūkumu, vienīgā rūpnīcas atbalstītā pasaules izturības sacīkšu čempionāta LMP1 klases komanda “Toyota” nolēmusi turpināt dalību arī 2019./2020. gada sezonā. Pagaidām nav zināms, kuri japāņu koncerna braucēji turpinās startēt arī pēc vasarā gaidāmajām Lemānas 24 stundu sacīkstēm. Pamatīgu popularitātes vilni “Toyota” guva, piesaistot F1 leģendu Fernando Alonso, kurš palīdzēja komandai izcīnīt tās pirmo uzvaru Lemānā, laužot dekādēm ilgušo lāstu. Pats Alonso nesen izteicās, ka savu palikšanu vērtē ar 50 procentu varbūtību. Ņemot vērā, gaidāmo hiperauto klases izveidi 2020./2021. gada sezonā, sagaidāms, ka arī nākamsezon “Toyota” kā vienīgais ražotājs uzvaras krās lepnā vientulībā.

Nupat par “Ferrari” simulatora braucēju kļuvušais Brendons Hārtlijs pēc sava sapņa piepildīšanas, aizvadot pusotru sezonu Formula 1 čempionātā, ir atgriezies WEC, kur LMP1 klasē “SMP Racing” sastāvā uz 1000 jūdžu Sebringas braucienu (15. martā), kā arī 6 stundu sacīkstēm Spa (4. maijā) nomainīs izcilo Džensonu Batonu, kurš tai laikā atradīsies Japānā, cenšoties nosargāt savu Super GT čempiona titulu. Par Hārtlija komandas biedriem kļūs krievi Vitālijs Petrovs un Mihails Aļošins. Hārtlijs izturības sacīkstēs pēdējoreiz startēja 2017. gadā, kad kļuva par pasaules čempionu “Porsche” sastāvā. Tikmēr “SMP Racing” otrā ekipāža Matveosa Izakjana vietā piesaistījusi F1 pieredzi guvušo Sergeju Sirotkinu.

Izmaiņas skārušas vēl vienu LMP1 komandu – “Rebellion Racing”. Janvārī tā piesaistīja francūzi Natanielu Bertonu, kurš #3 ekipāžā ieņems Matiasa Bešes vietu (kopā ar Tomasu Lorēnu un Gustavo Menezesu). Beše gan nav palicis bešā, jo 15. martā viņam atradusies vieta komandas #1 ekipāžā (ar Bruno Sennu un Nīlu Janī), jo izturības sacīkšu veterānam Andrē Lotereram todien jātestē “Techeetah” Formula E komandas simulators. Tas nozīmē, ka pirmoreiz kopš WEC izveides 2012. gadā sacīkstes tiks aizvadītas bez Andrē Loterera līdzdalības. Pagājušo sezonu “Techeetah” Formula E komandu vērtējumā noslēdza 2. vietā, par mata tiesu piekāpjoties “Audi Abt” vienībai.