“Mercedes” komandas braucējs Valteri Botass izcīnījis savu otro uzvaru sezonā, Baku ielās pārspējot savu komandas biedru Luisu Hamiltonu un “Ferrari” braucēju Sebastianu Fetelu.

Neskatoties uz spiedienu no Hamiltona, sacīkstes startā Botasam izdevās noturēt savu pirmo starta pozīciju. Turpinājumā gan atstatums starp līderiem sāka strauji palielināties. Fetels pēc starta noturēja savu trešo vietu, kamēr Makss Verstapens piekāpās Serhio Peresam. Pāris apļus vēlāk gan ar DRS sistēmas palīdzību Verstapens vietu atguva.

Neveiksmīgo avāriju kvalifikācijā piedzīvojušais Fetela komandas biedrs Šarls Leklerkls kāpa arvien augstāk rezultātu tabulā, līdz 10. apļa beigām tiekot līdz pat 4. vietai. Jāpiemin, ka Leklerks brauca ar vidējā sastāva riepām, kamēr pārējiem līderiem sacīkstes pirmajā daļā bija mīkstās “Pirelli” riepas.

No pirmā trijnieka pirmais boksu apmeklējumā devās Fetels, kurš to darīja 12. apļa izskaņā. Nākamajos divos apļos savus pitstopus veica arī “Mercedes” braucēji Botass un Hamiltons.

Līderu pitstopi uz kādu laiku sacīkstes vadībā ļāva nokļūt Leklerkam, kurš sākotnēji arī spēja pabraukt gana ātri. Vēlāk gan monegaska riepas savu laiku bija nokalpojušas un sāka palikt krietni lēnākas. Līdz 30. aplim Leklerku noķēra Botass, kurš ātri vien arī tika garām. Pēc tam to izdarīja arī Hamiltons un Fetels. Vien 35. apļa izskaņā Leklerks devās boksos, uzliekot jaunas mīkstākās riepas. Tas gan krietnu pārsvaru pār priekšā esošajiem nedeva, līdz ar to Leklerks atlikušo sacīkstes daļu pavadīja piektajā vietā, aiz Verstapena.

Interesantu incidentu piedzīvoja Daniels Rikardo un Daņila Kvjats – Rikardo mēģināja ‘ielekt iekšmalā’, tomēr bremzēja par vēlu, izbraucot no trases. No trases nācās izbraukt arī Kvjatam, bet Rikardo neapdomīgi atpakaļgaitā devās atpakaļ trases virzienā, ietriecoties tieši Kvjata “Toro Rosso” formulā.

40. aplī uz brīdi tika ieslēgta virtuālā drošības mašīna, jo “Honda” jaudas agregāta problēmu dēļ trases malā apstājās Pjērs Gazlī. Pēc šī virtuālās drošības mašīnas perioda Botasam izdevās iegūt 3 sekunžu pārsvaru pār Hamiltonu, tomēr pēdējos apļos Hamiltonam izdevās pietuvoties somam līdz DRS zonas robežai. Nopietnus mēģinājumus apdzīt gan brits neveica, ļaujot Botasam svinēt otro uzvaru sezonā. Aiz abiem “Mercedes” pilotiem finišēja Fetels, bet vēl tālāk aizmugurē palika Verstapens. Piektajā vietā rūtoto karogu sasniedza Leklerks, kuram sacīkšu izskaņā izdevās uzrādīt arī ātrāko apļa laiku, iegūstot bonusa punktu. Sestais sacīksti noslēdza Serhio Peress.

Nākamais F1 posms pēc divām nedēļām norisināsies Barselonas trasē Spānijā, kurā šonedēļ tiek aizvadīts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms.

Azerbaidžānas GP – sacīkste