Zandvortas trase Nīderlandē sākot ar 2020.gada sezonu visdrīzāk kļūs par pirmo Eiropas posmu kalendārā un aizstās Spānijas GP posmu Barselonā.

Ņemot vērā Maksa Verstapena panākumus Formulā 1, Nīderlande ir gatava atgriezties Formula 1 kalendārā pirmo reizi kopš 1985.gada. Iepriekš kopā ar Zandvortas trasi tika izskatīta iespēja aizvadīt posmu arī Asenē. Šobrīd līgums par Nīderlandes GP posmu Zandvortā jau ir sagatavots un tas vēl tikai jāparaksta.

Ņemot vērā, ka Spānijas GP posma līgums nav pagarināts un Barselona visdrīzāk izkritīs no kalendāra jau nākamgad, tad F1 čempionāta rīkotājiem ir iespēja ielikt Nīderlandes GP jau maijā – divas nedēļas pirms Monako GP. Barselona ir viena no piecām trasēm, kurai 2019.gadā beidzas līgumsaistības – pārējās ir Silverstona, Hokenheima, Monca un Mehiko. Visām šīm trasēm ir zināmas finansu problēmas Grand Prix posma organizēšanas sakarā, bet Spānijas posms ir visvairāk apdraudētais, jo tam atteikts valdības atbalsts.

Tostarp pašā Zandvortas trasē vēl jāveic ļoti ievērojami uzlabojumi, lai tā atbilstu Formula 1 prasībām. Trasē jāuzlabo drošības standarti, taču lielākais darbs ir pie paddoka, tribīņu un nepieciešamo ēku celtniecības.

2020.gada kalendāra pirmā daļa šobrīd jau ir skaidra: pirmajiem četriem ‘tālajiem posmiem’ Austrālijā, Bahreinā, Ķīnā un Azerbaidžānā pievienosies sacīkste Vjetnamā, kas notiks aprīlī.