Ar pārliecinošu Luisa Hamiltona uzvaru ir noslēdzies Francijas Lielās Balvas izcīņas posms Pola Rikāra trasē. Brits izcīnīja pole, atradās vadībā visus apļus un izcīnīja uzvaru, palielinot arī savu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā.

Valteri Botass bija tuvākais Hamiltona sekotājs visas sacīkstes garumā, tomēr soms ne mirkli nespēja apdraudēt komandas biedra līderpozīciju. Tik pat pārliecinoši trešajā pozīcijā finišēja Šarls Leklērs, kurš visu nedēļas nogali bija ātrāks par komandas biedru Sebastianu Fetelu, bet tikai pēdējā aplī noķēra Valteri Botasu, iesaistoties izmisīgā cīņā par otro vietu.

Sebastians Fetels startēja no septītās pozīcijas un pirmajo apļos savu vietu neuzlaboja, kas nozīmēja, ka vācietim nācās visas sacīkstes garunā pamazām uzlabot pozīcijas, izmantojot atšķirīgu boksu apmeklējumu stratēģiju. Vācietim izdevās trasē apsteigt abus “McLaren” pilotus Karlosu Sainsu un Lando Norisu, tomēr līdz Maksa Verstapena ceturtai pozīcijai Fetels nespēja aizsniegties. Sacīkstes pēdējā aplī “Ferrari” iesaudz vācieti boksos, lai uzliktu svaigas riepas, nezaudējot pozīciju, un izcīnītu papildus 1 punktu par ātrāko sacīkšu apli, atņemot to Luisam Hamiltonam, kurš ātrāko apli uzrādīja apli iepriekš, atņemot to komandas biedram Botasam.

Lando Norisam pēdējos apļos sākās problēmas ar hidraulikas problēmas, kas sagādāja dažādas pilotēšanas grūtības jaunajam britam. Noris pēdējā aplī noķēra un apdzina Daniels Rikardo, Kimi Raikonens un Niko Hulkenbergs. Cīņas laikā Rikardo divreiz izbrauca ārpus trases, cīnoties ar Norisu un nākamajā taisnē ar Raikonenu.

Tikmēr mājnieks Romēns Grožāns bija spiests izstāties, “Haas” tehnisku problēmu dēļ. Punktos sestajā vietā finišēja arī otrs “McLaren” pilots Karloss Saincs, kamēr Noriss atkrita uz desmito vietu.

Francijas GP – rezultāti

V No. Pilots Mašīna
1 44 Lewis Hamilton Mercedes
2 77 Valtteri Bottas Mercedes
3 16 Charles Leclerc Ferrari
4 33 Max Verstappen Red Bull-Honda
5 5 Sebastian Vettel* Ferrari
6 55 Carlos Sainz Jnr McLaren-Renault
7 3 Daniel Ricciardo Renault
8 7 Kimi Raikkonen Alfa Romeo-Ferrari
9 27 Nico Hulkenberg Renault
10 4 Lando Norris McLaren-Renault
11 10 Pierre Gasly Red Bull-Honda
12 11 Sergio Perez Racing Point-Mercedes
13 18 Lance Stroll Racing Point-Mercedes
14 26 Daniil Kvyat Toro Rosso-Honda
15 23 Alexander Albon Toro Rosso-Honda
16 99 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo-Ferrari
17 20 Kevin Magnussen Haas-Ferrari
18 88 Robert Kubica Williams-Mercedes
19 63 George Russell Williams-Mercedes
20 8 Romain Grosjean Haas-Ferrari
  • – ātrākais aplis