Luiss Hamiltons un Valteri Botass F1 2019. gada sezonas pēdējā posmā Abū Dabī izcīnīja dubultuzvaru kvalifikācijā, pieveicot “Red Bull” braucēju Maksu Verstapenu.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā viegli negāja Sebastianam Fetelam. Izejā no trases pēdējā pagrieziena iesildīšanās aplī vācu braucējs pieļāva kļūdu, kā rezultātā viņa “Ferrari” mašīna sagriezās. Otrajā mēģinājumā Fetels spēja veikt tīru apli un nodrošināt vietu otrajā kārtā. To neizdevās paveikt Romēnam Grožānam, kā arī abiem “Alfa Romeo” un “Williams” braucējiem. Džordžs Rasels 21. reizi 21 posma laikā pārspēja komandas biedru Robertu Kubicu.

Lai gan Botass sacīkstes uzsāks no pēdējās pozīcijas, “Mercedes” komanda nolēma viņu sūtīt trasē, kas nozīmē, ka Valteri sacīkstes sāks ar lietotām vidējā sastāva riepām. Arī pārējie vadošie braucēji sacīkstes sāks ar vidējām riepām, izņemot Fetelu, kurš savu ātrāko apli veica ar “Pirelli” mīkstāko ražojumu. Ārpus desmitnieka palika Peress, Gazlī, Strols, Kvjats un Magnusens.

Luiss Hamiltons pole position nebija izcīnījis kopš Vācijas posma. Lai gan “Ferrari” braucēji bija ātrāki pirmajos divos sektoros, šaurajā un līkumotajā trases daļā šīs sezonas čempions bija nenoķerams. Pirmajā mēģinājumā aiz viņa palika Verstapens, Botass, Leklerks un Fetels. Otrajā mēģinājumā Hamiltons uzlaboja savu rezultātu, bet Botass apsteidza Verstapenu, tomēr starta kārtību vadošo braucēju vidū tas neizmainīja. “McLaren” un “Renault” braucēju cīņā Noriss pieveica Rikjardo, Saincu un Hulkenbergu.

Vai Hamiltonam izdosies lielisko sezonu noslēgt ar uzvaru? Atbildi gūsim svētdien pl. 15:10 pēc Latvijas laika, kad Hamiltonam piramjā starta rindā blakus stāsies Makss Verstapens.