Ar naudu vien, lai iekļūtu F1 čempionātā nepietiks… Formula 2 aina, iespējams, mazliet atšķiras. Čempionāts, kas ļāvis izpausties tik daudz talantīgiem jaunajiem braucējiem, pieļauj izdevību startēt arī dažiem karstgalvjiem, kuru karjera diez vai sasniegs spožākās virsotnes. Viens no tādiem ir indietis Mahavers Raghunatans.

“MP Motorsport” braucējs Raghunatans nevarēja lepoties ar pašu spožāko CV pirms pievienošanās F2 čempionātam, kur sezonas pirmajos posmos regulāri ieņēma pēdējo vietu aiz Tatianas Kalderonas vairumā kvalifikāciju un sacīkšu. Pēc trim virtuālās drošības mašīnas procedūras neievērošanas pārkāpumiem Francijā, Raghunatans tika diskvalificēts uz nākamo posmu Austrijā. Kopš tā laika 21 gadu vecais braucējs atkal sakrājis 12 soda punktus.

Pēdējais piliens pārgalvīgā sportista melnajā sarakstā tika pievienots pēc Abū Dabī posma treniņiem. To izskaņā braucējiem tiek dota izdevība nostāties uz starta līnijas un izmēģināt starta simulāciju. Raghunatans savu starta testu veica, kamēr priekšā atradās divas formulas, kas stāvēja uz vietas un gatavojās savam startam. Šāda rīcība tiek uzskatīta par ļoti bīstamu un rezultējās 3 soda punktos.

Lai arī kādas muļķības Raghunatans nesastrādātu, viņam izdevies izmukt no soda, jo noteikumi paredz, ka, sasniedzot 12 soda punktus, braucējs saņem automātisku diskvalifikāciju uz nākamo, nevis tekošo posmu. Tas nozīmē, ka “MP Motorsport” nav vajadzības meklēt viņam aizvietotāju, turklāt atšķirībā no F1, kur soda punkti tiek ņemti vērā gada ietvaros (par pēdējām 365 dienām), F2 visi braucēji sezonu sāk ar 0 soda punktiem, kas nozīmē, ka, ja Raghunatans startēs čempionātā arī nākamsezon, viņš varēs piedalīties sezonas pirmajā posmā, kas izraisījis plašu sašutumu līdzjutēju vidū.

Šodien Jasmarīnas trasē risinājās pirmais brauciens, kurā pēc vāja starta pole position ieguvējs Serhio Sette Kamara atguvās un pēdējos apļos noķēra un apdzina Luī Deletrazu. Nobuharu Macušita un Guanju Žou centās piekopt atšķirīgu riepu stratēģiju un boksos devās ļoti vēlu. Abi aziāti tika garām Deletrazam un kāpa uz pjedestāla, kamēr šīs sezonas čempions Niks de Vrīss cīnījās ar straujo riepu nodilumu un finišēja tikai 13. vietā, kamēr septīto vietu izcīnīja nākamās sezonas “Williams” F1 braucējs Nikolā Latifi. Raghunatans lielāko daļu brauciena pavadīja pēdējā vietā pirms priekšlaicīgas izstāšanās.