Mikam Šūmaheram ievērojami jāuzlabo sniegums pirms debijas Formula 1 čempionātā, uzskata Kristians Danners. Pola Rikāra trase ieplānojusi vērienīgas izmaiņas trasē pirms nākamā gada posma. Šarls Leklērs ar savu nepacietību bremzēja ‘Ferrari’ progresu šogad, uzskata Žaks Vilnēvs.

Mikam Šūmaheram ļoti ievērojami jāuzlabo savs sniegums pirms gaidāmās debijas Formula 1 čempionātā, uzskata vācu TV eksperts un bijušais F1 pilots Kristians Danners. “Mikam bija solīda pirmā sezona Formula 2 čempionātā, taču ir jomas, kurās daudz jādara, piemēram, kvalifikācija. Viņam ir jāsāk regulāri izcīnīt uzvaras nākamajā gadā – tādam ir jābūt viņa mērķim.” Šogad 20 gadus jaunais Mihaela Šūmahera dēls Formula 2 čempionātā finišēja tikai 12.vietā.

Pēc divām ļoti garlaicīgām sacīkstēm Pola Rikāra trasē, kopš Francijas posma atgriešanās kalendārā 2018.gadā, posma organizatori ir nolēmuši veikt nopietnas izmaiņas trases konfigurācijā vēl pims 2020.gada sacīkstes. Šobrīd plānotas trīs būtiskas izmaiņas. Pirmkārt, tiks sašaurināts “S” veida pagrieziens garajā “Mistral” taisnē, izveidojot garāku bremzēšanas ceļu iespēju apdzīšanām. Otrkārt, tiks ieviesta trešā DRS zona pirms “Signes” pagrieziena. Un treškārt, pirmais sektors no 1. līdz 4.līkumam tiks izveidots pilnībā no jauna, padarot to ātrāku ar smagāku bremzēšanas punktu izskaņā, kas liks komandām uz Pola Rikāra trasi izvēlēties mazāku aerodinamiskā piespiedējspēka līmeni.

Irvaina un Barikello dienās tas viss bija vienkāršāk…

Žaks Vilnēvs uzskata, ka Šarla Leklēra nepacietība ir negatīvi ietekmējusi “Ferrari” komandas attīstību 2019.gadā. “Daudz ir atkarīgs no abu pilotu savstarpējās attiecību ķīmijas,” paziņoja 1997.gada čempions. “Komanda ne reizi neteica Leklēram: šis ir tavs pirmais gads pie mums, otrais F1 – es mierīgs un mācies no Fetela. Ja tā būtu noticis, komandai būtu iespēja šogad progresēt, bet tā vietā jau no pirmā posma Leklēram bija tikai viena doma – parādīt visiem, kurš ir boss un apdzīt Fetelu. Arī līdzjutēji iedomājās, ka Leklērs tā izglābs “Ferrari” un arī prese domāja tāpat. Tas ļoti ietekmēja Fetelu, gluži kā “Red Bull” sezonā ar Rikardo. Tas nepalīdzēja arī “Ferrari”, jo Leklērs vienkārši nebija gatavs šai lomai. Viņam bija pirmās starta pozīcijas un pat uzvaras, bet viņš nebija gatavs titula cīņai. Es nezinu, ko Matia Binotto varēja darīt citādi, bet Irvaina un Barikello dienās tas viss bija vienkāršāk.”