Parīzē aizvadīta 2019. gada FIA Gala ceremonija, kuras laikā tika apbalvoti izcilākie aizvadītās sezonas autosportisti.

Pie īpašās trofejas tika kopvērtējuma labākie Formula 1, pasaules rallija čempionāta, pasaules rallijkrosa čempionāta, pasaules izturības sacīkšu čempionāta un Formula E braucēji un komandas. Tāpat kausi tika pasniegti vairāku zemākas raudzes čempionātu uzvarētājiem. Papildus šīm balvām, ceremonijas laikā tika pasniegti vairāki īpašie apbalvojumi.

Par gada debitantu tika atzīts “Red Bull” braucējs Alekss Albons. “Ko tādu es pat nespēju iedomāties. Mans sapnis piepildījās, kad saņēmu zvanu no “Toro Rosso” komandas,” sajūtās dalījās Albons, kurš cīņā par šo balvu pārspēja Džordžu Raselu, Lando Norisu un Koltonu Hertu.

Nominācijā ‘gada mirklis’ balvu jau ceturto reizi karjerā izcīnīja Makss Verstapens, pateicoties savai cīņai ar Šarlu Leklerku Lielbritānijas Grand Prix izcīņā. Šīs nominācijas uzvarētāju noteica FIA izveidotā skatītāju balsojumā. “Tas bija tikai viens mirklis no sacīkstēm, bet mums bija daudz cīņu. Tas bija patīkami. Mazliet stumdīšanas ārpus trases un riteņu saskaršanās, kas ir forši, tomēr parasti F1 tā nenotiek,” atzīst Verstapens.

Meksikas Grand Prix kārtējo reizi tika atzīts par vislabāk organizēto Formula 1 posmu. Šī balva uz Meksiku dosies jau piekto gadu pēc kārtas. “Šogad organizatori pārspēja paši sevi, kad Luisa Hamiltona “Mercedes” mašīna tika nogādāta uz pjedestāla kopā ar braucēju,” uzsver Formula One Group vadītājs Čeiss Kerijs.

Par balvu pasniegšanas spožāko un emocionālāko mirkli kļuva brīdis, kad tika pasniegta balva gada personībai. Kopš tās ieviešanas 2013. gadā, pie balvas tikuši vienīgi Roberts Kubica, Luiss Hamiltons un Makss Verstapens, taču šoreiz tā tika pasniegta vienam no mīlētākajiem un cienītākajiem personāžiem autosporta pasaulē Nikijam Laudam. Diemžēl, trīskārtējais pasaules čempions šogad devās mūžībā, taču viņa ieguldītais darbs un attieksme visas sezonas gaitā kalpoja par paraugu ne tikai “Mercedes” komandai, bet visai motorsporta pasaulei. Balvas uzvarētājs tika noskaidrots FIA akreditēto mediju balsojumā.