Ar ļoti īpatnēju paziņojumu nācis klajā “Red Bull” komandas padomnieks Helmuts Marko, norādot, ka viņš ir centies noorganizēt īpašu nometni, kurā viņa vienības braucēji izslimotu ar koronavīrusu un laicīgi iegūtu imunitāti pret to.

Bijušais F1 braucējs un Lemānas 24 stundu sacīkšu uzvarētājs Marko sarunā Austrijas TV kanālā “ORF” norādīja: “Mums ir četri Formula 1 braucēji un vēl astoņi vai desmit junioru sistēmā. Man bija doma organizēt īpašu nometni šajā laikā, kad fiziskajai un psiholoģiskajai formai nav nozīmes. Šis būtu bijis īstais laiks inficēties ar vīrusu.

Lai gan jauniem, trenētiem organismiem slimības sekas parasti nav tik smagas kā vecāka gadu gājuma cilvēkiem, tomēr riski joprojām pastāv. Tā, piemēram, NBA līgā spēlējošais basketbolists Rūdijs Gobērs dažas dienas pēc inficēšanās paziņoja, ka zaudējis smaržas un garšas spējas.

Viņi visi ir jauni puiši ar lielisku veselību. Šādā veidā viņi būtu gatavi, kad viss atsāktos. Ir jābūt pilnībā gatavam, jo šī būs ļoti smaga sezona, kad čempionāts atsāksies,” turpina Marko. Viņa ideja gan “Red Bull” komandā neguva atbalstu, līdz ar to ‘inficēšanās nometne’ netiks rīkota.

Marko ir noraizējies, ka nerīkojoties laicīgi, braucējiem ir risks saslimt vēlāk, līdz ar to nepaspēt atgūt savu formu līdz sezonas sākumam, kas, ja nekas vairs netiks pārcelts, gaidāms jūnijā.

Man šķiet, ka Makss Verstapens tagad brauc vairāk sacīkšu kā reālajā sezonā. Viņš ir pievērsies simulatoru sacīkstēm un dažkārt aizvada vairākas sacīkstes dienā. Tai pat laikā viņi visi uztur formu ar dažādiem vingrinājumiem. Ja sezona tiešām sastāvēs no 15 līdz 18 sacīkstēm, tā būs ļoti, ļoti smaga. Sezonas gaitā uzlabot formu ir neiespējami, tādēļ šis ir ideāls brīdis, lai to uzlabotu.