Japāņu Super Formula čempionāta komanda “Mugen” ir paziņojusi, ka viena no vienības pilotu menedžeriem ir konstatēts COVID-19 vīruss.

“Mugen” savā paziņojumā apstiprināja, ka inficēšanās pārbaudes konkrētai personai veiktas pēc pagājušajā nedēļā notikušajiem pirmsezonas testiem Fudži Speedway trasē. Kopš tā brīža visi komandas darbinieki pārstājuši strādāt fabrikā un komanda cenšas noteikt, kuri cilvēki bijuši ciešā saskarē ar inficēto personu.

Lai gan komanda nenosauc vārdā inficēto personu, portāls “Motorsport.com” ziņo, ka tas ir “Red Bull” junioru programmas pilota Juri Vipa menedžeris Marko Asmers.

Neskatoties uz vīrusa izplatību, Super Formula čempionāta organizatori neatcēla pirmssezonas testus 24. un 25.martā, lai gan liedza līdzjutējiem ierasties paddokā. Arī Super GT čempionāta testi bija paredzēti pāris dienas vēlāk, tomēr tie ir pēdējā brīdī atcelti, jo Japānas valdība pastiprināja ierobežojumus COVID-19 izplatības sakarā. Abu čempionātu pirmie trīs posmi jau ir pārcelti un pagaidām sezonu plānots sākt 19.-21.jūnijā ar posmu Sugo trasē.