Ja daudziem “Ferrari” komandas faniem pirmais posms Austrijā sagādāja vilšanos, tad ļaunākais vēl bija tikai priekšā. Šodien “Red Bull” trasē abas sarkanās mašīnas sastapās jau pirmajā aplī, kā rezultātā punktu izteiksmē panākumiem bagātākā vienība šoreiz palika uz apaļas nulles.

Sadursmes rezultātā sekas bija redzamas uz abām mašīnām – Leklērs veica četrus apļus pirms izstāšanās bojātas grīdas dēļ, kamēr Fetels izstājās jau pirmā apļa beigās, tiekot līdz savas komandas mehāniķiem.

Uzreiz pēc fiasko Leklērs atzina, ka viņa manevrs bijis pārlieku optimistisks. “Protams, ar atvainošanos vien šādās situācijās nav pietiekami. Esmu vīlies sevī. Šodien paveicu ļoti sliktu darbu un pievīlu savu komandu. Varu tikai atvainoties, bet tas nav pietiekami. Ļoti ceru, ka mācīšos no šīs situācijas un uz nākamajiem posmiem atgriezīšos stiprāks. Mums nevajadzēja šādu iznākumu. Komanda ieguldīja tik daudz darba un es to visu izsviedu miskastē. Vēlreiz atkārtošos, ka ļoti atvainojos, bet ar to nav pietiekami,” pēc sacīkstēm paškritiski atzina Leklērs.

Sacensību tiesneši nolēma nesodīt Leklēru, kas ir samērā loģiski šai situācijā, jo “Ferrari” braucējs pats izstājās, bet otra incidentā iesaistītā mašīna piederēja viņa komandas biedram.

Cīnījos ar divām mašīnām. Trešajā pagriezienā jau bijām trijatā, kad mani pārsteidza Šarla manevrs.  Nedomāju, ka tur bija vietas. Žēl, ka tā notika, bet man nebija iespēja darīt ko citādāk, lai izvairītos. Centos būt piesardzīgs, taču šai pagriezienā cīņas allaž ir ļoti ciešas, lai atrastu labāko pozīciju izejā uz nākamo taisni. Tai brīdī sapratu, ka manai mašīnai ir bojājumi,” stāsta Fetels, kurš pirmajos divos posmos guvis tikai 1 punktu.

“Ferrari” uz šo posmu ieradās ar virkni dažādu uzlabojumu, taču sacīkšu režīmā tā arī neuzzināja, vai tie atnesīs cerēto efektu. “Protams, tas bija bonuss, dodoties uz to pašu trasi, turklāt šodien bija diezgan līdzīgi apstākļi. Tagad negūsim atbildes. Piektdien mašīna likās daudz labāka, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, kad tā bija nepaklausīga visos aspektos,” norāda Fetels, kurš aizvada pēdējo sezonu “Ferrari” sastāvā.