Grieķijas WRC posmā Akropoles rallijā ar pārliecinošu sniegumu triumfējusi “Toyota” ekipāža Kalle Rovanpera un Jonne Haltunens. Otrajā vietā finišēja “Hyundai” ekipāža Ots Tanaks un Martins Jarveoja, bet pjedestālu noslēdza kopvērtējuma līderis Sebastiens Ožjē no “Toyota”.

Pēc astoņu gadu pārtraukuma Pasaules rallija čempionātā atgriezās leģendārais Akropoles rallijs Grieķijā. Jau ziņojām, ka pirmajās divās dienās pamatīgu pārsvaru izveidoja soms Kalle Rovanpera.

Pēdējo dienu ar ātrāko laiku jau atkal uzsāka Rovanpera, turklāt par 14,1 sekundi apsteidzot otro ātrāko laiku no Tanaka un 28 sekundes ātrāk par Ožjē. Tanaks gan ar uzvaru atspēlējās rallija garākajā 33 km ātrumposmā. Tehniskas likstas lika 18 minūtes nokavēt “M-Sport” braucējam Adrienam Furmo. Tas rezultējās 3 minūšu sodā, atkrītot par divām vietām uz septīto pozīciju. Furmo gan izdevās savest kārtībā savu “Ford” spēkratu un francūzis uzstādīja atzīstamu ceturto un otro laiku divos rīta ātrumposmos. Šāds temps ļāva atkal apdzīt Elvinu Evansu par 0,8 sekundēm pirms noslēdzošā ātrumposma.

Ots Tanaks
Ots Tanaks

Pēdējā “Power stage” ātrumposmā ļoti labu laiku uzstādīja Evanss. Tālāk braucošais Furmo spēja turēt līdzi Evansa tempam, tomēr sagriezās un piekāpās cīņā par sesto pozīciju. Evansa laiku neizdevās pārspēt ne Tanakam, ne Ožjē. Tomēr, kad ceļā devās līderis Rovanpera, Evansa laiks tika beidzot pārspēts, nodrošinot maksimālo punktu skaitu un pārliecinošu uzvaru jaunajam somu talantam. Rovanperam šī bija tikai otrā uzvara karjerā tieši pirms māju posma Somijā.

“WRC 2” klasē dienu ar 0,8 sekunžu pārsvaru iesāka 20 gadus vecais Marko Bulacija, tomēr jau pirmajā dienas ātrumposmā bolīvieša komandas biedrs Andreass Mikelsens pārņēma vadību un noturēja to līdz galam. 4 minūtes un 45 sekundes aiz līdera attālā trešajā pozīcijā finišēja Nikolajs Grjazins, kuram šis bija pirmais rallijs “M-Sport” sastāvā.

Kopvērtējumā Ožjē jau 44 punktu pārsvars pār Evansu. Ar zināmu veiksmi Ožjē jau nākamajā posmā Somijā var izcīnīt savu jau astoto čempiona titulu. Tikmēr cīņā par otro vietu pievienojies ir arī šīs nedēļas uzvarētājs Kalle Rovanpera. Vai somam izdosies uzvarēt savās mājās, to uzzināsim no 1. līdz 3. oktobrim.

Rezultāti

Kopvērtējums

Konstruktori