Fernando Alonso ir pārliecināts, ka Mihaela Šūmahers dēls Miks ir ļot apdāvināts sacīkšu braucējs un raksturoja viņu kā “kaut ko īpašu”.

Pēdējā posmā Turcijā 40 gadus vecais Alonso jau pirmajā aplī uztriecās Mika Šūmahera formulai, par ko saņēma sodu. Tā rezultātā Miks Šūmahers zaudēja visas pozīcijas, kuras bija ieguvis pēc starta no savas labākas starta pozīcijas šogad. Pēc finiša Alonso apskāva Miku un atvainojās par šo incidentu.

“Protams, es pieņemu sodu un ļoti atvainojos par sadursmi,” paziņoja Alonso.

Turklāt arī Miks Šūmahers neturēja ļaunu prātu uz spāni: “Tādas lietas sacīkstēs notiek. Mēs visi braucam uz robežas un tādā līkumā ir liels vilinājums doties uzbrukumā.”

Alonso noteikti ļoti respektē jauno talantu Šūmaheru: “Tas ir kaut kas īpašs, ka mums F1 ir tāds pilots kā Miks. Viņš man ļoti atgādina viņa tēvu. Viņa ķermeņa valoda, sejas izteiksme un viss pārējais. Arī viņa uzvārda saīsinājums laika kontroles tabulā ir tāds pats. Tas ir ļoti aizkustinoši. Man viņš ļoti patīk un man patīk viņa stils. Esmu priecīgs, ka viņš ir Formulā 1.”

“Varu viņam tikai novēlēt, lai nākotnē viņš tiek pie konkurētspējīgākas formulas,” turpināja Alonso. “Galu galā es ļoti daudz iemācījos no viņa tēva. Un viena no lietām bija – nekad nepadoties. Mihaels pret mani vienmēr bija jauks un mēs cienījām viens otru. Viņš man iemācīja, ka čempiona titula izcīnīšana ir jāizbauda.”