Spānijas WRC pirmā diena noslēgusies ar beļģu ekipāžas Tjērī Noivila un Martina Vidages līderpozīciju. Pēc sīvas cīņas tikai 0,7 sekundes tālāk ir titula pretendents Elvins Evanss, bet trešais kopvērtējuma līderis Sebastiens Ožjē.

Pēc gada pārtraukuma Pasaules rallija čempionātā atgriezusies Spānija. Pēdējos gados šo ralliju pazinām kā vienīgo miksētā seguma ralliju, taču šoreiz rallijs ir atgriezies kā tīrs asfalta posms. Sezonas pirmspēdējā posmā likmes ir augstas un čempioni ir jānoskaidro visās klasēs, tai skaitā arī Junior ieskaitē, kur no cīņas vēl nav padevies liepājnieks Mārtiņš Sesks, kurš kopvērtējumā pirms pēdējā posma atrodas trešajā pozīcijā!

Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks

Dienu ar labāko laiku uzsāka Somijas rallija uzvarētājs Elvins Evanss. Uzreiz rallijs beidzās japānim Takamoto Katsutam. “Toyota” braucējam līkumā izslīdēja priekša un automašīna spēcīgi ietriecās barjerā. Otrajā ātrumposmā lielā ātrumā saslīdēja igaunis Ots Tanaks. “Hyundai” braucējs gan izvairījās no bojājumiem, taču veiksme nebija Tanaka pusē un ceturtajā ātrumposmā vēl viena kļūda lika dienu noslēgt priekšlaicīgi ceļa malā. Ar ātrumposmu uzvarām turpināja apmainīties Tjērī Noivils un Evanss, taču pēc servisa parka Evansa pārsvars bija 7,9 sekundes pār Noivilu. Pēc servisa parka pamatīgu tempu uzņēma Noivils, kurš visu dienu sūkstījās par nepietiekamu pagriežamību. Beļģis uzvarēja divos ātrumposmos un izvirzījās vadībā par 0,3 sekundēm. “Hyundai” braucējs uzvarēja arī pēdējā dienas ātrumposmā, diena noslēgta 0,7 sekunžu vadībā pār Evansu.

Savā māju rallijā pie “WRC” tehnikas atgriezies ir Dani Sordo, kā arī savu top klases debiju piedzīvo cits spānis Nils Solanss. Tāpat “WRC” klasē atkal startē Latvijas čempions Olivers Solbergs. Pieredzējušais Sordo dienu noslēdza ceturtajā vietā, taču Solbergs un Solanss brauca mācību režīmā stabili noslēdza savas dienas.

Junioru ieskaitē Mārtiņš Sesks un Renārs Francis iesāka spēcīgi ar otro rezultātu, taču dienas turpinājums vairs nebija veiksmīgs un katrā ātrumposmā tika zaudētas padsmit sekundes. Mārtiņš dienas gaitā noslīdēja uz piekto vietu, taču vadībā izvirzījies kopvērtējuma vicelīderis Džons Armstrongs, bet otrajā vietā kopvērtējuma līderis Sami Pajari. Spānijas WRC rallijs ir junioru ieskaites noslēdzošais posms.

Rezultāti
Rezultāti