Pēc 2023. gada sezonas “Alfa Romeo” pārtrauks sponsorēt “Sauber” vienību, taču tas nenozīmē, ka Itālijas autoražotājs pavisam noteikti aizies no F1 čempionāta. Tiek ziņots, ka sadarbība varētu tikt uzsākta ar “Haas” komandu, tāpat iespējami citi varianti.

Paziņojumu par plāniem pārtraukt sadarbību ar “Sauber” nometni “Alfa Romeo” sniedza augustā, un tas notika tajā pašā dienā, kad “Audi” paziņoja par ienākšanu F1 čempionātā 2026. gadā. Nav noslēpums, ka “Audi” gatavojas iegādāties daļu no “Sauber” vienības un jau nākamgad varētu tajā ieguldīt pirmās investīcijas.

“Alfa Romeo” varētu palikt čempionātā, taču skaidrs, ka tikai sadarbībā ar tādu komandu, kas izmanto “Ferrari” dzinējus. Dotajā momentā līdz ar to “Haas” ir vienīgā opcija. Tāpat variants varētu būt jaunā “Andretti” komanda, taču par tās dalību čempionātā, kas plānota 2024. gadā, vēl skaidrības nav.

“Alfa Romeo” izpilddirektors Žans-Filips Imperato neslēpj, ka šobrīd par nākotni nekas nav izlemts un iespējama dalība arī kādā citā čempionātā. Reālākie varianti esot “Formula E” un pasaules izturības sacīkšu čempionāts (WEC).

“Esmu pilnībā atvērts jebkam,” sacīja Imperato. “Tagad man dots periods, kura laikā bez jebkāda stresa varu izstudēt visus iespējamos variantus. Pat tad, ja lēmumu nāksies pieņemts vēl šogad, mums tomēr ir nedēļas un mēneši, kuru laikā novērtēt, kā veicas bizness un izdarīt izvēli mierīgā atmosfērā. Šobrīd nekur nesteidzos. Gribu atrast labāko kompromisu starp mūsu autosporta DNS un pāriešanu uz elektrisko transportlīdzekļu ražošanu.”