Viena no pazīstamākajām auto industrijas kompānijām “Audi” paziņojuši par pievienošanos Formula 1 čempionātam sākot ar 2026. gada sezonu. Vācu autoražotājs apvienos spēkus ar “Sauber” F1 vienību, kura šobrīd tiek pārstāvēta zem “Alfa Romeo” zīmola.

“Audi” jau augustā paziņoja par pievienošanos Formula 1 čempionātam kā dzinēju piegādātājam 2026. gadā, kad stāsies spēkā jaunie dzinēju noteikumi ar palielinātu elektrisko jaudu un 100% atjaunojamu degvielu.

Savukārt nu “Audi” informējuši par sadarbības uzsākšanu ar “Sauber” komandu, kura šobrīd pārstāv “Alfa Romeo” krāsas. “Sauber” kļūs par “Audi” stratēģisko partneri F1 programmā, kā arī “Audi” izrādījuši interesi pārņemt daļas “Sauber Group” uzņēmumā.

“Audi” savu dzinēju bāzi veidos Noiburgā, Vācijā, kur jau šobrīd aptuveni 120 cilvēku strādā pie projekta, savukārt “Sauber” savā bāzē Hinvilā, Šveicē, izstrādās pašu formulu.

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka esam ieguvuši tik pieredzējušu un kompetentu partneri mūsu ambiciozajam Formula 1 projektam. Mēs jau esam pazīstami ar pieredzējušo “Sauber” komandu no mūsu iepriekšējām sadarbībām, un mēs esam pārliecināti, ka kopā izveidosim stipru komandu,” stāsta “Audi AG” valdes loceklis Olivers Hofmans.

Tikmēr “Sauber” komandas vadītājs Frederiks Vasūrs uzsver: “Sadarbība starp “Audi AG” un “Sauber Motorsport” ir nozīmīgs solis mūsu komandai ceļā uz vadošajām vietām. Kļūt par “Audi” oficiālo rūpnīcas komandu ir ne tikai gods un atbildība, tā ir labākā iespēja nākotnei, un mēs esam pārliecināti, ka mēs varam palīdzēt “Audi” sasniegt viņu uzstādītos mērķus Formulā 1.”

Pirms “Audi” ierašanās, “Sauber” komanda izbeigs sadarbību ar “Alfa Romeo” pēc 2023. gada F1 sezonas, bet turpinās izmantot “Ferrari” jaudas agregātus līdz 2025. gada beigām.