“Red Bull” pilots Makss Verstapens guvis uzvaru arī šonakt notikušajā Maiami “Grand Prix” kvalifikācijā, bet, tāpat kā sprintā, no otrās pozīcijas sacensības uzsāks “Ferrari” pārstāvis Šarls Leklērs.

Verstapens bija ātrākais pirmajā kvalifikācijas kārtā, bet otrajā par 0.033 sekundēm piekāpās Leklēram. Izšķirošajā kārtā sezonas līderis ātrāko apli nobrauca 1 minūtē un 27.241 sekundēs, pārspējot Leklēru par 0.141 sekundi.

Trešais ātrākais bija otrs “Ferrari” pilots Karloss Saincs, kurš savukārt Verstapenam zaudēja 0.214 sekundes. Tikai 0.005 sekundes viņam piekāpās Verstapena pārinieks Serhio Peress. Tālāk sekoja “McLaren” duets Lando Noriss un Oskars Piastri, ieņemot piekto un sesto vietu, kā arī “Mercedes” braucēji Džordžs Rasels un Luiss Hamiltons, kuri, atšķirībā no sprinta kvalifikācijas, šoreiz iekļuva pirmajā desmitniekā. “Top 10” noslēdza Niko Hilkenbergs un Juki Cunoda.

Tālāk par otro kārtu šoreiz neizdevās tikt “Aston Martin” komandas braucējiem – Lenss Strols bija vienpadsmitais, bet Fernando Alonso, pēc neveiksmīgā sprinta, šajā sesijā palika vien piecpadsmitais. Sprinta varonis Daniels Rikjardo šoreiz palika tikai 18. pozīcijā, netiekot tālāk par pirmo kārtu, bet starta vietu soda dēļ sacīksti viņš sāks pēdējais.

Pirms tam Verstapens uzvarēja arī sprinta sacīkstē. Holandietis šosezon līdz ar to triumfējis visās sešās notikušajās “Grand Prix” kvalifikācijās. Pēdējo reizi sešas pirmās starta vietas pēc kārtas tālajā 1993. gadā bija sasniedzis Alēns Prosts.

Maiami GP kvalifikācija: