Cīņa par sesto vietu Konstruktoru kausā parasti nav tā, kas izraisa īpašu ažiotāžu no līdzjutēju puses, tomēr šoreiz trīs iesaistītām komandām tā ir ļoti svarīga, jo uz spēles likti 10 miljoni USD.

Piecus posmus pirms čempionāta beigām “Red Bull”, “McLaren”, “Ferrari”, “Mercedes” un “Renault” ir ērti iekārtojušās pirmajās piecās pozīcijās, tomēr tālāk seko trīs komandas, kurām vēl priekšā cīņa par ļoti kāroto sesto vietu Konstruktoru kausā.

“Force India”, “Sauber” un “Toro Rosso” komandas kopvērtējumā šķir mazāk par 20 punktiem un pēc “Auto Motor und Sport” ziņām šīs cīņas uzvarētājs sezonas izskaņā pēc Konkordes līguma noteikumiem saņems par 10 miljoniem USD vairāk nekā zaudētājs.

Pēdējos posmos sniegumu ievērojami ir uzlabojusi “Force India” komanda, kas apsteidza “Sauber” un pacēlās uz sesto vietu. Tomēr “Sauber” gatavo prettriecienu jau Japānā – Šveices komanda izmantos uzlabojumu paketi no 2012.gada ” Sauber C31″ modeļa, lai uzlabotu konkurētspēju un pacīnītos par sesto vietu. “Cīņā par sesto vietu mēs esam gatavi izmainīt debesis un elli,” paziņoja “Sauber” boss Pīters Zaubers.

Tikmēr “Toro Rosso” bija spiesti no jauna aizvadīt triecienizturības testus, lai varētu pēdējos posmos izmantot jaunās versijas mašīnas purngalu un sānu pontonus. “Mēs esam spēruši soli uz priekšu ar šiem uzlabojumiem un centīsimies uzbrukt “Sauber” pozīcijai čempionāta kopvērtējumā,” spāņu avīzei “Marca” paziņoja Haime Algersuari.