Lai gan sākotnēji bija paredzēts, ka rallijsprintā “Kalnamuiža 2012” startēs arī Aivja Egles/Jāņa Daugas ekipāža, tomēr tehnisku iemeslu dēļ šis starts nenotiks. Portāls NORDSPEED noskaidroja ko vairāk iemesliem un sportista sezonas plāniem.

Eglem jautājām par sezonas pirmajiem posmiem: “Otro ralliju uzsākām veiksmīgāk nekā pirmo, tomēr vienā no ātrumposmiem tika pārsista riepa līdz ar to, labais rezultāts, kas bija ieplānots, izpalika,” stāsta pieckārtējais Latvijas rallija čempions, kurš īsti nav apmierināts ar šīs sezonas sākumu.
“Izskatās, ka šogad startēsim tikai Latvijas čempionātā, jo pagaidām nav iespēju startēt citur,” par turpmākajiem plāniem šosezon stāsta sportists.
Par paredzēto startu “Kalnamuižā ” pilots stāsta: “Sākotnēji bijām ieplānojuši startēt “Kalnamuižas” rallijā, tomēr treniņos nedēļas sākumā neizturēja motors,” tas arī ir iemesls kāpēc šis starts izpaliks. Tomēr sportists ir pārliecināts, ka līdz “Čempionu rallijam” Talsos viss būs kārtībā – mašīna tiks savesta kārtībā .
Jautājām arī par konkurentiem “Rally Talsi 2012”: “Ar lielāko daļu no sportistiem esam jau trasē tikušies, tāpēc aptuveni zinām ko var gaidīt no šiem pilotiem. Salīdzinot ar citiem Latvijas rallija čempionāta posmiem konkurence būs lielāka un cīņas būs spraigas.” Viņš nenoliedz, ka posma galvenais notikums būs WRC pilota norvēģa Madsa Estberga došanās trasē.
Atgādinām, ka “Rally Talsi 2012” norisināsies 12. – 13. maijā Talsu apkārtnē un šeit startēs seši esošie rallija čempioni. Viens no tiem būs Madss Estbergs, kurš WRC kopvērtējuma tabulā pašlaik ieņem ceturto pozīciju.