Ar pārliecinošu Horhes Lorenco uzvaru ir noslēgusies Katalonijas GP izcīņa MotoGP klasē – spānis “Ducati” sastāvā izcīnīja jau otro uzvaru pēc kārtas, kamēr uz goda pjedestāla viņam pievienojās čempionāta līderis Marks Markess un “Yamaha” braucējs Velentīno Rosi.

Horhe Lorenco startā gan zaudēja savas pole position priekšrocības, taču tikai uz īsu brīdi jo drīzumā ļoti apņēmīgi apdzina vispirms Andrea Janoni un pēc tam arī Marku Markesu. Līderu grupā pirmajā sacīkstes daļā iekļāvās arī Andrea Doviciozo un Valentīno Rosi, tomēr otra “Ducati” braucēja sacīkste bija visai īsa – Dovi piedzīvoja kritienu un kārtējo reizi šogad izstājās.

Turpinājumā trīs līderi turpināja atrauties, kamēr par ceturto vietu cīņu uzsāka Dani Pedrosa un Kels Kračlovs, kurš sešus apļus pirms finiša beidzot apdzina spāņu veterānu. Savukārt ar sadegušu dzinēju un aizdegušos motociklu pirmajā līkumā malā nobrauca Tito Rabats. Tobrīd sacīkstē bija palikuši vairs tikai 15 braucēji, jo atbirums Katalonijas posmā bija ļoti liels, bet līdz finišam tikai 13.

Divus apļus pirms finiša Lorenco pārsvars pār Markesu bija pieaudzis jau līdz 3,7s, jo “Repsol Honda” braucējām sākās problēmas ar cietā sastāva riepām. Tobrīd 3s aiz Markesa bija Valentīno Rosi, tomēr līdz finišam šo pārsvaru viņam sadeldēt neizdevās. Markess ar otro vietu palielinājis savu pārsvaru kopvērtējumā līdz 27 punktiem, kamēr Horhe Lorenco tagad pacēlies uz 7.vietu un apsteidzis savu komandas biedru Andrea Doviciozo.

Katalonijas GP rezultāti