Pēc dokumentālās filmas “Senna” panākumiem, ar nepacietību gaidām vēl vairāku – šoreiz māksas filmu parādīšanos.

“Rush”

Jau tuvākajā laikā Formula 1 pasauli varētu pātsteigt (cerams patīkami) mākslas filma “Rush”, kuras pamatā ir Nikija Laudas un Džeimsa Hanta sāncensība 1976.gada sezonā un kuru veido oskarotais Rons Hovards. Par šīs filmas tapšanu rakstīju jau iepriekš vēl tikai piebildīšu, ka Laudu filmā tēlos Spānijā dzimušais vācietis Daniels Bruls (“Inglourious Basterds”, “The Bourne Ultimatum”), bet Hantu austrālietis Kriss Hemsvorts (“Thor”, “Star Trek”, “A Perfect Getaway”).

“Ferrari: La Scuderia”

Tostarp “The Telegraph” raksta, ka “Luminaire Film” gatavo mākslas filmu divās daļās par “Ferrari” un šim projektam esot nodrošināts 200 miljonu USD liels budžets, kas nāk no investorien ASV, kuri mēģina pacelt intersi par F1 un “Ferrari” pirms gaidāmiem GP posmiem Ostinā un Ņūdžersijā. Šāds budžets ļaus filmai piesaistīt aktierus no tā saucamās “A-listes”, jeb vienkāršāk sakot – zvaigznes.  Turklāt šajā projektā piedalās arī filmas “Senna” scenārija autors Manišs Pandeijs. “Ferrari: La Scuderia” stāstīs par kompānijas pirmssākumiem divdesmitajos gados, kā arī ‘ziedu laikiem’ piecdesmito gadu otrajā pusē, kad Maiks Hotorns un Pīters Kolinss startēja vienības sastāvā.

Piloti – Sabotieri

Vēl parādījušās ziņas par to, ka tiks uzņemta filma pēc erudītā Formula 1 žurnālista Džo Savārda grāmatas “The Grand Prix Saboteurs“. Pats šo grāmatu iegādājos pirms gada un izlasīju, tāpēc pievērsu šīm runām īpašu uzmanību. Grāmatā ir patiess stāsts par sacīkšu braucējiem no divdesmitajiem un trīsdesmitajiem gadiem, kuri vēlāk tiek ierauti Otrajā Pasaules karā un okupētās Francijas teritorijā darbojas britu izlūkdienesta labā. Viens no grāmatas galvenajiem varoņiem ir Viljams Čarls Frederiks Grūvers-Viljams, kas divdesmitajos gados startēja ar pseidonīmu “W Williams” un tieši viņš 1929.gadā kļuva par pirmo vēsturē Monako GP uzvarētāju (ar “Bugatti”). Jācer, ka arī šī filma nonāks līdz skatītājiem vēl jo vairāk tāpēc, ka Džo Savārds, kas ir neatkarīgais F1 žurnālists, iegūs ievērojamu summu par tiesībām ekranizēt viņa daudzu gadu garumā veikto pētījumu rezultātā tapušo grāmatu.

1 KOMENTĀRS

  1. Kriss Hemsvorts varētu aŗī tēlot Niko Rosbergu!!

    P.s. Beidzot ir viens normāls saits (bravo A. Putniņam), jo it kaut kāda rakstam, pietiekoši sveša informācija, un visam svešajam ir links, super. Delfi.lv mūždien šitas kretinē, kaut kāds raksts, ar kaut kādām atsaucēm, bet pašam viss jākopē, jāmeklē, ja gribas turpināt lasīt par tēmu vai pārbaudīt oriģināl rakstu.

    .. varat nenākt uz http://www.delfi.lv jo tā pat jums būs jāpatērē laiks kamēr iekopēsiet http://www.delfi.lv ar c+ctrl un v+ctrl

  2. Interesants info par Ferrari… es tikai vēl joprojām nesaprotu, kam patika filma “Senna”!? Tikai un vienīgi lielāka ažiotāža (hype) un labāks mārketings. “The Right To Win” un pat Top Gear Sennam veltītā pārraide bija daudz labākas, interesantākas un daudz labāk atklāja Sennas raksturu un būtību.

  3. bij kādas divas “sennas filmas” viena bij paplašināta ar dažādām intervijām, otra bez tām. Man patika. Kas par F1 aktierkino, tad bažīgu dara fakts, ka sports nav pateicīgākā tēma par ko taisīt interesantu kino plašākai auditorijai. Līdz šim redzētas labas filmas tikai par boksu. (moneyball neesmu vel redzējis). Parasti “sporta kino” iekrīt attēlotā sportaveida lamatās un nepaceļas pāri tam. Par motorusportu labākais, laikam , kas redzēts bija Hopkinsa Indiānis. Jācer, ka jaunās ficenes neaizies to ceļu, ko savulaik Stallone ar Sacīkšubraucēju hehe.

  4. Par filmu “Senna” pilnīgi piekrītu Ivaram. Kā jau te pirms kāda laika diskutējām, tai trūkst dinamisma, notikumi attēloti pārāk virspusēji un garie atmiņu stāstījumi nežēlīgi nogurdina.

    Kas attiecas uz Holivudas jaunajām iecerēm, tad pagaidām palikšu piesardzīgi skaptisks. Un tikai tāpēc, ka manā skatījumā līdz šim ir radīta tikai viena sakarīga sacīkšu filma – “Grand Prix”, kas uzņemta laikmetā, kurā attiecīgie notikumi arī risinās. Vēl 90-to sākumā varēja skatīties videonomās pieejamo NASCAR sāgu “Days of Thunder”, taču nesen, kad to demonstrēja TV, likās panaivi. Nekas cits nav pat pieminēšanas vērts. Ja, nu, vienīgi Stalones gabals “Driven”, un arī tad tikai tāpēc, ka ir vienreizējs stulbuma kalngals, kas domāts skatītājiem, kuri no autosporta nejēdz pilnīgi neko.
    Teorētiski idejiskais materiāls ir labs – skarbi romantiskie 70-tie, drugs, sex & rock’n’roll utt. Tikai baidos, ka viss tiks sačakarēts, pateicoties mūsdienās kultivētajai pilnīgi atšķirīgajai pieejai autosportam.

  5. Nu par sporta filmām piekritīšu tikai daļēji. Labās filmas ir vecas, ļoti vecas un jaunu nav.

    Bija lieliska filma par ralliju – “6000 km baiļu” figurēja Lancia 037. Bija lieliska filma par močiem, kurai es neatceros nosaukumu. Tur galvenajā lomā bija sudrabots eksperimentāls mocis. Sacīkšu kadru laikā man kino sāka reibt galva, tik reāli tie bija! Un tie bija padomju laiki… nekādu 3D!

    Par sporta filmām vispār:
    Moneyball ir lielisks, bet manas labākās sporta filmas ir Tin Cup, Jerry McGuire un Rudy.

    p.s. dodos uz Google meklēt tās autosporta filmas 🙂