Pagājušajā nedēļas nogalē notika Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms “Vorumaa Tavesrally”. Kā jau minēts tajā dalību ņēma vairāki Latvijas sportisti šoreiz piedāvājam nelielu ieskatu Igaunijas sacensībās no Ralfa Sirmača puses .Atgādinām, ka Ralfs Sirmacis ar atzīstamiem rezultātiem startē Latvijas rallija čempionātā Okartes Autosporta Akadēmijas komandas sastāvā.

Ar sasniegto rezultātu sportists nav apmierināts, jo pats vēlējās braukt krietni ātrāk un atrasties citā pozīcijā: “Rezultāts ir normāls – ne labs, ne slikts. Apmierinats es neesmu pats ar sevi, jo uzskatu, ka šo ralliju nobraucu lēnu un pārāk piesardzīgi,” paškritiski izsakās sportists.

“Rallijs bija ļoti interesants, bija gan ātri, gan lēni “dopi”. Ātrumposmi bija gana sarežģīti. Ar tehniku šajā rallijā viss bija kārtība paldies par to jāsaka Pēterim Neikšānam un viņa komandai,” par ralliju kopumā un komandas darbu pozitīvi atsaucas jaunais braucējs.

Par tuvākajiem startiem jaunietis saka, ka viss ir atkarīgs no finansiālajām iespējām: “Brauksim pēc iespējas vairāk rallijos, cik to varēsim atļauties.” Viņš turpina: “Tuvākās sacensības, kurās piedalīsimies, ir rallijsprints “Kalnamuiža 2012″. Pa vidu noteikti būs treniņi, ja būs kāds spupersprints, vai līdzīgas sacensības, braukšu tur ar ielas mašīnu,” par šīs sezonas plāniem stāsta Ralfs Sirmacis.

Atgādinām, ka tuvākais Latvijas rallija čempionāta posms ir rallijs “Talsi 2012”, kurš norisināsies šī gada maijā. Tajā startēs Latvijas un ārvalstu spēcīgākie braucēji.