Foto: McLaren/Hoch ZweiPēc tam, kad “McLaren” komanda Kanādas GP laikā neguva nevienu punktu, Džensons Batons paziņojis, ka viņa cerības uz F1 titulu šogad ir beigušās.

Serhio Peress un Džensons Batons Monreālā finišēja uzreiz aiz pirmā desmitnieka, tādā veidā pārtraucot komandas 64 punktos finišētu sacīkšu sēriju. Tas gan joprojām ir F1 rekords, tomēr jau šogad to var pārspēt “Ferrari”, kas tagad punktos finišējusi 55 sacīkstes pēc kārtas.

“Mēs tik ļoti atpaliekam, ka šogad nekādā gadījumā nekļūsim par čempioniem,” pēc neveiksmīgajām sacīkstēm Kanādā britu presei atzina Batons.

Lai gan līdz sezonas izskaņai atlikuši vēl 12 posmi, Batons kopvērtējumā ir jau vairāk kā 100 punktus aiz čempionāta līdera Sebastiana Fetela. Neskatoties uz to, komanda turpinās darbu pie 2013. gada mašīnas attīstīšanas.

“Mēs joprojām vēl ceram uz uzvarām atsevišķos posmos,” saka Batons, gan piebilstot, ka savā māju posmā Silverstounā uz pjedestālu necer.

Tāpat Batons nespēja atbildēt, cik ilgi turpināsies “McLaren” nīkuļošana: “Neviens nezina atbildi uz šo jautājumu. Ir bezjēdzīgi to uzdot man.”