Foto: Aldis Putniņš

“Mercedes” komanda ir pieņēmusi FIA sodu attiecībā par ‘slepejiem testiem’ un neplāno iesniegt apelāciju.

Vakar FIA Starptautiskā tiesa lēma, ka “Mercedes” komandai piemērojamais sods par šo testu aizvadīšanu būs izslēgšana no jauno braucēju testiem Silverstonā un brīdinājums. Interesanti, ka paši “Mercedes” advokāti piedāvāja šādu iespējamo soda variantu.

Tiesa, pieņemot lēmumu, ņēma vērā, ka “Mercedes” komanda bija ļoti pretimnākoša un sniedza visu nepieciešamo informāciju, kā arī atklāti nožēloja faktu, ka saglabājuši testu ‘slepenības plīvuru’.

Tiesas laikā atklājās, ka abi pamatsastāva piloti Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs testos piedalījušies ar melnām ķiverēm bez marķējuma un tas sekmējis slepenības pieskaņu. Vēlāk gan komandas advokāti atzina, ka tas darīts drošības apsvērumu dēļ, jo trasē nav bijusi pienācīga apsardze, tomēr norādīja, ka situāciju varēja atrisināt arī veiksmīgāk.

“”Mercedes” pieņem tiesas lēmumu par brīdinājumu un izslēgšanu no jauno pilotu testiem,” teikts komandas paziņojumā. “”Mercedes” vēlreiz vēlētos izteikt stingru uzticību FIA neatkarīgās tiesas procesam un tās lēmumu pieņemšanas principiem. Sporta interesēs komanda neuzskata sevi par tiesīgu iesniegt apelāciju par šo lēmumu. Tagad mēs vēlamies noslēgt šo lietu un sākam gatavoties Lielbritānijas un Vācijas GP posmiem, kas abi ir ļoti svarīgi mūsu komandai.”

1 KOMENTĀRS

  1. Nu es taču teicu, ka sods būs simbolisks un viss jau pie alus kausiem sarunāts aizkulisēs. Tas jau vien, ka pats vainīgais piedāvā sevi sodīt ar mīkstāko no iespējamajiem sodiem…:D
    Un par ko gan viņi vēl varētu apelāciju sniegt, ja no jūras izbriduši nepiesmeļot nevienu papīra kalašu…:)

  2. Šādos gadījumos visai būtiski ir, kam piespriež maksāt tiesas izdevumus. Un tie ir sadalīti brālīgi trīs daļās.

    Es personīgi to uztveru kā mājienu, ka arī FIA ir līdzatbildīgi vienlīdzīgā mērā par notikušo, kā abi nominālie Atbildētāji, Pirelli un Mercedes AMG Petronas (etc. etc.)