Foto: Red Bull

Sebastjans Fetels ir paziņojis, ka psiholoģiskās spēles un ‘jūlija lāsts’ nenovērstīs viņu no galvenā uzdevuma Vācijas GP – uzvaras.

Trīskārtējais pasaules čempions ne tikai nekad nav izcīnījis F1 uzvaru Nirburgringā vai Hokenheimā, bet arī nekad nav guvis GP uzvaru jūlija mēneša laikā.

“Tas nav nekāds lāsts,” Fetels paziņoja “Sport Bild” attiecībā uz jūlija bezuzvaru sēriju. “Tieši pretēji, man ir mājas laukuma priekšrocības un centīšos tās izmantot šogad.”

[column size=”2-5″] [quote] Protams, es pamanu šīs psiholoģiskās spēles, neesmu jau akls vai kurls…[/quote][/column]

Tostarp arī “Red Bull” komandas biedrs Marks Vēbers centīsies izcīnīt uzvaru, jo tieši Nirburgringā 2009.gadā austrālietis lieliskā cīņā guva savu pirmo GP uzvaru karjerā. Toreiz, šķērsojot finiša līniju, Vēbers 17 reizes pa radio sauca vārdu ‘yes!’. Par savu vēlmi uzvarēt Nirburgringā Vēbers atzīmēja jau pēc Silverstonas finiša, netieši norādot, ka vēlas panākumu tieši Vācijā (Fetela dzimtenē). Tādā veidā Vēbers cenšas uzspiest savas psiholoģiskās spēles komandas biedram, ar kuru austrālietim ir ļoti vēsas attiecības.

“Protams, es pamanu šīs psiholoģiskās spēles, neesmu jau akls vai kurls,” intervijā vācu “Frankfurter Allgemeine Zeitung” atzina Fetels. “Taču es neļauju sevi tām ietekmēt. Čempionāta kopvērtējumu neietekmē tas, ko kāds saka un vai tam man patīk vai nē. Varbūt viņiem liekas, ka viņi gūst priekšrocības, taču šīs spēles nav priekš manis – es negūstu baudījumu no tā, kā sāku dot pretim. Es dodu priekšroku kārtīgai atbildei trasē.”

1 KOMENTĀRS

  1. kāds tur lāsts, vienkārši pārāk gari starpbrīži jūlijā starp gonkām – pēc šitā gp nākošais tik pēc 3 nedēļām. vispār tas kalendārs tāds samežģīts – tad gonkas katru svētdienu, tad 3 ned pārtraukums… var jau būt starp Spāniju – Kanādu – UK, bet starp Vāciju un Ungāriju 3 ned un tad līdz Beļģijai 4 … – sviests