Foto: LAT

Vils Pauvers ir pielicis punktu savam 16 mēnešu bezuzvaru periodam un šonakt izcīnījis emocionālu panākumu IndyCar sacīkstē Sonomā.

“Penske” pilots tādejādi kļuva par desmito pilotu, kuram šogad izdevies izcīnīt uzvaru IndyCar čempionātā. 1,1 sekundi aiz Pauvera finiša līniju šķērsoja Džastins Vilsons, bet trešo vietu izcīnīja Dario Frankitti.

Tostarp sacīkstes spilgtākais incidents notika boksos, kad vielaicīgi boksu apmeklējums bija Skotam Diksonam un Vilam Pauveram. “Ganassi” pilots Diksons, izbraucot no boksiem, aizķēra riepu, ko nesa viens no Pauvera mehāniķiem un rezultātā tika notriekti divi “Penske” darbinieki. Neviens no viņiem necieta un video redzams, ka mehāniķis pats necentās izvairīties no sadursmes, mēģinot piespiest Diksonu apbraukt sev apkārt un tādejādi zaudēt laiku. Tomēr sacīkšu direkcija sprieda par sliktu Diksonam un piešķīra viņam sodu, kas finišā atmeta Diksonu uz 21.pozīciju, lai gan līdz tam brīdim jaunzēlandietis bija nopietnākais pretendents uz uzvaru.

Sacīkstes laikā notika arī vairāki restarti, kuros ļoti aktīvs bija Vils Pauvers un vienā no tiem pat pārāk aktīvs, ja skatāmies no Dario Frankitti perspektīvas.

Kopvērtējumā Elio Kastronevess ir saglabājis līderpozīciju (479), kamēr Skotam Diksonam tagad ir 440 punkti. Trešais joprojām ir amerikānis Raijans Hanters Rejs ar 417 punktiem. Nākamais posms jau šīs nedēļas nogalē Baltimorā.

Diksona incidents boksos

1 KOMENTĀRS

    • Kolosāla gonka gan. Tas tiesa. Un ja tur palaistu ši brīža f1 ar MAL, GRO, PER u.d.c., tad noteikti sanāktu pamatīgs grāvējs. Bet kā jau Amerikā – vairākas lieliskas trases, bet diemžēl nekādas infrastruktūras un šķiet drošības līmenis arī nevieš pārāk lielu uzticību, bet tas vairāk uz organizētu pit iztrūkuma rēķina un tamlīdzīgiem elementiem. Ja kāds tur, vai piem Laguna Seca, sadomātu ielikt piķi un visu pienācīgi sakārtot, tad tās sacīkstes būtu īsti trilleri un nemaz nevaidzētu plikā vietā celt Ostinu. Bet var jau arī daļēji piekrist arī tiem kas saka ka f1 ir pārāk sterils un cimperlīgs pasākums

      • ‘Sakārtot’ šīs trases? Jeb arī sačakarēt? Par laimi jeņķiem pietiek prāta nedemolēt vecās vērtības. Viņi labāk uzceļ jaunu stikla un plastmasas kompleksu, kur F1 glamūrīgajai blicei reizi gadā paspoguļoties, un visi laimīgi.
        Kas attiecas uz drošību, tad manuprāt viss ir štokos. Jā, tur nav visādas spilgtas drošības joslas, krāsaini riepu krāvumi utt. Ir normālas smiltis, melnu riepu čupas, bet no tā jau būtība nemainās. Vismaz dabisks paskats, nevis sajūta, ka esi nokļuvis atrakciju parkā. Tēlaini izsakoties, amerikāņi liek uzsvaru uz konfekti (sacīkstēm) nevis iepakojuma papīrīti 😀

  1. Pro ir pilnīga taisnība! DiRestas un Maldonado sadursmes video “skrīnšots”jau ir ko vērts – kas tā par izraibinātu trasi? Atrakciju parks!
    Tieši formulām ir jābūt ar izteiksmīgu un spilgtu krāsojumu, nevis trasei!
    “Indycar” tieši ir tā, kā vajag.