Daņila KvjatsVisai negaidīti par “Toro Rosso” komandas pilotu nākamajai F1 sezonai apstiprināts krievu autosportists Daņila Kvjats.

19 gadus vecais Kvjats aizvietos austrālieti Danielu Rikjardo, kurš 2014. gada sezonā startēs čempionvienībā “Red Bull”. Viņa komandas biedrs būs Žans-Eriks Verņē, kurš Formulā 1 nākošgad aizvadīs savu jau trešo sezonu.

Daņila Kvjats šobrīd startē GP3 čempionātā, kur vienu posmu pirms sezonas beigām ieņem otro vietu. Tāpat viņš šogad aizvadījis daļēju sezonu Eiropas F3 čempionātā, kur guvis vienu uzvaru, bet vasarā notikušajos jauno braucējus testos Silverstounā viņš jau izmēģināja “Toro Rosso” F1 formulu.

Iepriekš tika ziņots, ka “Toro Rosso” visticamāk pieņems sastāvā portugāli Antonio Fēliksu da Koštu, taču tikai pēdējās dienās parādījās baumas, ka sponsori no Krievijas gatavi palīdzēt šo vietu iegūt Kvjatam.

Kvjata pievienošanās “Toro Rosso” nozīmē, ka 2014. gada sezonā Formulā 1 startēs vismaz divi krievu piloti, jo “Sauber” komanda jau kādu laiku iepriekš noslēdza līgumu ar Sergeju Sirotkinu. Tāpat šobrīd pie sponsoru piesaistes strādā Vitālijs Petrovs.

Kā zināms, nākošajā gadā pirmo reizi norisināsies Krievijas “Grand Prix” izcīņa.

1 KOMENTĀRS

    • Ha-ha, to jau daudzi ir ievērojuši.
      Par šo Dr. Marko trekns pluss, ka nepaņēma kārtējo rentadraiveri. Nu, viņi var to greznību atļuties – uz naudasmaisu nelūkoties.
      Redzēs, kā puisis savu izdevību izmantos. Komanda nav no tām sliktākajām.

      • nu-s, es sacītu šitā – no GP3 pa taisno pārlekt uz F1, tur jābūt jebnu ūbertalantam, jeb biezam makam.

        Un vispār, pēdējo laiku trends šķiet esam, ka abiem diviem reizē.. Līdzarko ‘rent-a-draivera’ apzīmējumam arī varētu būt zināms pamatas.

      • avotiņu/teorēt.pamatojumiņu šim statementam drīxtētu palūkt – [citatas sakums]Nu, tieši par viņa vietu komandā(kā par dažu labu)nemaksā.[citatas beigas]?

  1. Arcani, tu esi nepatīkams cilvēks, besi tādi kā tu. Naciki un t.t. Tevi skolā pazemoja, darbā neciena? Besī tiesi tādas personības, laikam mums valdībā arī tadi, kam besī krievi un kam besī latvieši.

    Lai brauc sīkais, vairāk avāriju un šova, varbūt Vetellam pakaļā iesitīs un būs mums laime. Negribu Fetellu Formulā, …….

      • Vent, es esmu latvietis, es nenēsāju oranžās lentītes, par nacismu es zinu noteikti vairāk nekā Tu. Vel vairāk, es noteikti nesaucu visus par nacistiem, un ja tavā stulbā galviņā nacisti asociējas tikai ar Skinhediem un Hitleru, tad ej uz bibliotēku vai skolu. Bet ja es tevi tracinu, tad man prieks, kāds par mani domā 🙂

      • Samir, “latvieti”, pat ja tā būtu, tu pa visam noteikti pārāk maz zini par šo cilvēku, lai apgalvotu, ka viņš ir nacists.. un acīmredzot tev nacisms asociējas ar lielo bubuli Hitleru, ne man.

      • Es savu viedokli pateicu, Jūs savējo arī.

        Prieks par mums visiem, bet lūdzu nevajag paust viedokļus par personīgām nepatikam- besī krievi, a man besī vārītie kāposti. Tādu info nevienam nevajag zināt, turklāt tas aizvaino tos “kāpostus” Izveido savu politisko spēku “Nāvi krieviem, Latviju tīriem latvisiem 😀 un t.t. Un tur varat bļaut, zīmēt un ko tik sirds kāro.
        Bet dzīvē gadās viss, varbūt kāds stulbais krievs kādreiz izglābs Jūsu dzīvību.

      • Piekrītu, tāpēc, pirmkārt, nemaz nevajaga atbildēt tādiem uzmanību elkstošiem puņķainiem muļķiem, kas tagad, redzot kā citi plēšas dēļ viņa muļķībām, dročī priekā pie ekrāna, nevis nolaisties līdz viņu līmenim un spļaut ārā tādas pašas gudrības/muļķības.