Lielbritānijas rallija trešajā dienā jau otro avāriju šajā nedēļas nogalē piedzīvoja Roberts Kubica, šoreiz no sacensībām izstājoties pavisam. Tikmēr pirmajā pozīcijā turpina atrasties “Volkswagen” pilots Sebastjans Ožjē.

Ožjē šodien neuzvarēja nevienā no septiņiem veiktajiem ātrumposmiem, kamēr viņa komandas biedrs Jari-Mati Latvala bija ātrākais trijos. Tiesa, atstatums starp viņiem abiem palicis nemainīgs un saglabājas 20 sekunžu robežās.

Tikmēr trešajā pozīcijā esošais Tjerī Noivils no “M-Sport” vienības vēl mazliet iepalicis, zaudējot jau 1 minūti un 14 sekundes. Lai gan cīnīties par uzvaru svētdien viņam vairs faktiski nav izredžu, atslābināties nedrīkst, jo uz pēdām min Andreass Mikelsens, kurš atpaliek 20 sekundes, un Madss Ostbergs, kurš seko vēl 7 sekundes tālāk.

Roberts Kubica, kurš avarēja jau vakar, šodien izstājās pavisam. Stūrmanis kļūdījās ar stenogrammu un nepabrīdinājis pilotu par vietu, kurā ir jābremzē. Tāpat šodien avarēja “M-Sport” komandas braucējs Jevgēņijs Novikovs, kurš izteicās, ka vienkārši braucis pārāk ātri.

WRC2 klasē vadību saglabā Elfains Evanss, turklāt jau trīs šīs ieskaites piloti pacēlušies uz pirmo desmitnieku.

Lielbritānijas rallija kopvērtējums pēc 16. ātrumposma

Vieta Pilots Valsts Auto Laiks
1. Sebastien Ogier FRA Volkswagen Polo R WRC 2:33:47.6
2. Jari-Matti Latvala FIN Volkswagen Polo R WRC +20.3
3. Thierry Neuville BEL Ford Fiesta RS WRC +1:14.4
4. Andreas Mikkelsen NOR Volkswagen Polo R WRC +1:34.4
5. Mads Ostberg NOR Ford Fiesta RS WRC +1:41.7
6. Martin Prokop CZE Ford Fiesta RS WRC +6:42.0
7. Dani Sordo ESP Citroen DS3 WRC +7:45.5
8. Elfyn Evans GBR Ford Fiesta R5 +9:20.5
9. Jari Ketomaa FIN Ford Fiesta R5 +10:20.3
10. Mark Higgins GBR Ford Fiesta R5 +10:55.0