Fernando Alonso ir atzinis, ka “Mercedes” komanda ir neaizsniedzama šajā sezonā un līdz ar to “Ferrari” komanda Konstruktoru kausa izcīņā cīnās par otro pozīciju.

Alonso kopā ar komandas biedru Kimi Raikonenu svētdien Spānijas GP finišēja attālā sestajā un septītajā pozīcijā, kamēr “Mercedes” izcīnīja kārtējo dubultuzvaru. Šobrīd “Ferrari” komanda no “Mercedes” atpaliek par 131 punktu. Šobrīd “Ferrari” ar 66 punktiem atrodas 3.pozīcijā, kamēr otrie ir “Red Bull” ar 84 punktiem. Savukārt tikai 9 punktus aiz “Ferrari” ir “Force India” komanda.

“Mums ir jāstrādā labāk,” paziņoja Alonso. “”Mercedes” nav aizsniedzami, taču mums ir potenciāls panākt pārējās komandas cīņā par otro pozīciju. Mēs nevaram būt apmierināti ar finišu tik tālu aiz līderiem. Tomēr mums šī situācija ir jau kopš sezonas sākuma, jo esam regulāri finišējuši vismaz minūti aiz līderiem. Šeit nebija nevien drošības mašīnas perioda un līdz ar to deficīts bija jau pusotra minūte.”

Šis māju posms Alonso bija gadadiena kopš viņa un “Ferrari” komandas pēdējās uzvaras Formulā 1, tomēr spānis neredz iespēju, kā varētu atgriezties uz uzvarētāju takas tuvākajā laikā.

“Diemžēl ir pagājis ilgs laiks kopš pēdējās uzvaras un mēs neesam bijuši spējīgi cīnīties par augstāko panākumu pēdējos 12 mēnešos,” atzina Alonso. “Es domāju, ka tas arī nenotiks tuvākajā laikā. Ja šeit mēs tikām apdzīti par apli, tad diez vai varēsim cīnīties par uzvaru Monako.”

1 KOMENTĀRS