Felipe Masa uzskata, ka Williams F1 komanda pazaudēja iespēju uzvarēt Kanādas Grand Prix, dēļ problēmas pirmajā boksu apmeklējumā.

Masa brauca pa priekšu sacīkstes uzvarētājam Danielam Rikjardo, un austrāļa Red Bull komandas biedram Sebastianam Fetelam sacīkstes daļā pirms pirmā boksu apmeklējuma, taču viņu aizkavēja problēmas ar priekšējā kreisā riteņa nomainīšanu pirmā pitstopa laikā.

„Es biju ātrākais trasē lielāko daļu no sacīkstes,” saka Masa

„Ar super-mīkstajām riepām man bija līdzīgs ātrums ar [komandas biedru] Valteri [Botasu], bet ar cietākajām šeit pieejamajām riepām mašīna bija fantastiska – ļoti, ļoti ātra un bez problēmām boksos, es domāju, tas bija iespējams, būt priekšā Rikjardo.”

„Tā bija lieliska iespēja. Mēs pazaudējām daudz punktus. Mums bija neticama mašīna – tai vispār nebija problēmas.”

„Esmu apbēdināts, jo tā būtu bijusi lieliska sacīkstes.”

Felipe Masa bija sacīkstes vadībā, brīdi kad abas „Mercedes” formulas bija bijušas boksos otro reizi 25 apļus pirms beigām, bet brazīlis netic, ka būtu bijis iespējams tikt līdz finišam ar to riepu komplektu, tāpēc viņš piekrita komandas stratēģijai iesaukt viņu boksos otro reizi.

„Es domāju, ka lēmums doties boksos otro reizi bija pareizs,” Masa piebilda.

„Es sāku zaudēt saķeri aizmugurē, un zinot riepu nodilšanas tempus uz mūsu mašīnas, esmu drošs, ka es būtu bijis ļoti lēns uz sacīkstes beigām.”

Masa arī sākumā nezināja par Luisa Hamiltona izstāšanos, tāpēc viņš domāja, ka tā nav cīņa par iespējamo uzvaru.

„Es nedomāju par uzvaru – es nevarēju redzēt „Mercedes” ļoti labi, tāpēc es neredzēju, Luisa Hamiltona izstāšanos, tāpēc es domāju, ka mēs cīnāmies par pjedestālu,” saka Felipe Masa.

„Viņi [komanda] man nepateica par „Mercedes” problēmām.”

„Tā bija laba trase priekš mums, tāpēc mēs daudz zaudējām, jo bija iespējams uzvarēt sacīksti.”

„Kad es biju brīvā trasē, es biju ātrākais visā trasē.”

1 KOMENTĀRS

  1. Atradis par ko sūkstīties – neuzvarēja dēļ problēmām pirmā pitstopa laikā. Labāk būtu paskaidrojis, kāpēc bija spējīgs dažu apļu laikā sadeldēt vairāk nekā 5 sekunžu atstarpi līdz līderiem, bet pēc tam kūļājies grupas aizmugurē, nespēdams veikt nevienu reālu apdzīšanas manevru. Protams, izņemot izlēcienu pēdējā aplī… 😀