Lai gan Bernijs Eklstons paziņoja par gatavību aizvadīt Krievijas GP izcīņu neskatoties uz politisko situāciju valstī, Eiropas Savienības plānotās sankcijas var pārvilkt svītru F1 bosa iecerei. Šobrīd tiek izskatīta jauna direktīva, ar kuru Eiropas Savienība centīsies dažādiem līdekļiem novērst iespējas Krievijā rīkot augsta līmeņa starptautiskus kultūras, sporta vai ekonomikas pasākumus. Tajā skaitā tiek minētas arī Formula 1 sacīkstes, Eiropas futbola čempionāts vai Pasaules Kauss fubolā, kura rīkošanas tiesības Krievija ieguva 2010.gadā.

Jaunās Formula 1 komandas boss Džīns Hāss ir paziņojis, ka viņa vienība, kas F1 čempionātā debitēs 2016.gadā, mainīs nosaukumu. Nosaukums tiks mainīts no “Hass Formula” uz “Hass F1 Team” un ir jau prezentēta arī jaunā komandas mājas lapa: www.haasf1team.com.  “Kad kāds dzirds “F1″, viņš uzreiz zina, par ko ir runa,” motivāciju mainīt nosaukumu skaidroja Hāss.

Lai arī “Ferrari” komanda un tās jaunais boss Marko Matiači labprāt redzētu Rosu Braunu atgriežamies Maranello, šobrīd britu konstruktors nav daļa no “Ferrari” komandas ‘atdzimšanas plāna’. Jau kopš aiziešanas no “Mercedes” Ross Brauns tika minēts kā iespējamais kandidāts uz “Ferrari” tehniskā direktora amatu un Matiači atzina, ka notikušas vairākas sarunas ar Braunu, tostarp laikā, kad brits draugu kompānijā apmeklēja Maranello fabriku, tomēr vienošanās nav panākta.

“Lai dejotu tango, ir vajadzīgi divi un acīmredzot Ross ir laimīgs ar savu nodarbošanos šobrīd,” paziņoja Matiači.

Paralēli Matiači uzsvēra, ka tic jaunajam tehniskajam direktoram Džeimsam Alisonam, kurš pievienojās no “Lotus” vienības.

1 KOMENTĀRS

  1. pilnu Matiači interviju var noklausīt šeit – http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/world/2014/09/01/intvw-wyatt-mattiacci-ferrari.cnn.html

    pēc manas interpretācijas, Mattiači būtu laimīgs dabūt savā tīmā personāžu ar tādu vārdu, kā Ross Brons, ja viņš būtu uz mieru būt Nr.3.

    Kas man vedina uz domām, ka Matiači patiesībā vajag grēkāzi, ja nu gadījumā neizdodas uztaisīt revolūciju. Un tas pilnīgi droši nav tas, kas varētu (ie)interesēt Bronu..

  2. Āri Vatanens (Igaunijas A-sporta federācijas šefs, FIA ‘rallija’ komisijas šefs) esot šodien sacījis šito, oficiālā kapacitātē:

    “It is often said that Formula One should not mix politics and sport, but the Russian regime is already mixing politics and sport in a blatant way, so we have to respond. It is for Bernie and the owners to cancel the race. It is an unprecedented situation since the Second World War, and we have to ask ourselves how history will remember us and what we did or did not do.”